• Foppa-krisen

  Vi erkänner: Vi togs på sängen av reaktionerna på vårt Foppa-inslag härom dagen. Så med anledning av , vår egen Muhammed-kris, har vi bestämt oss för att ägna hela torsdagens program till att förstå vad som egentligen hände när kommentatorsfältet och vår inbox exploderade i kränkta känslor, avgångskrav och okvädningsord efter att vi gjort  

  Foppa jämförs med Gud - sportjournalisten Anton Berg förklarar varför det kan sägas ligga en sanning i det påståendet. Lars Vilks berättar om hur provokationen i själva verket kan göra Foppa-fansen till bättre människor och till och med världen till en bättre plats. Dessutom kränger vi ut och in på frågor om publicistisk integritet och försoning samt försöker eventuellt sammanställa den slutgiltiga listan: "Människor man absolut inte får skämta om". Helt på allvar. 

  /Eskil

 • Häromdagen hittade vi den uppenbara parallellen mellan  Peter "Foppa" Forsberg och Hosni Mubarak - båda velade lite väl länge innan dom gjorde det oundvikliga. Att lägga ner. Allt har ju som bekant sitt slut.

  Folk blev arga. Men det intressanta är att Foppa verkar ha lika fanatika fans som en profet. Nämligen Muhammed. Vi har inte fått några döds- eller bombhot än. Men jag räknar kallt med att få några puckar med inristade hot inkastade genom mina fönster inom en snar framtid.

  För att understryka likheten mellan foppakrisen och muhammedkrisen har jag sett till att vi har illustrerat hockeyprofeten som han egentligen ser ut under hjälmen och heteroskägget. Under skinnet ser han givetvis ut som den rondellhund han är.

  /Erik

 • Efter 25 operationer och några mål väljer nu örnsköldsvikspöjken att  vid 37års ålder. Inte superkonstigt kan man tycka. Men Foppa var väldigt dramatisk i sitt avskedstal. Rösten sprack. Någon tår sipprade fram. Han hade lovat sin fru Nicole att inte riskera sin hälsa tydligen. Fine fine. Kärleken vann över hockeymissbruket. Fullt förståeligt. Det hade lätt kunnat bli en av allt om han skulle fortsätta att jaga puck och knuffas på is för länge.

  Men varför ska vi sportanalfabeter på Brunchrapporten prata om det här tänker ni nu? Jo just därför. Eftersom vi inte har någon koll på vad det här handlar om ska Sonja tonsätta Foppas adjötal och förklara

  /Erik

  Missa inte torsdagens uppföljning - en specialsändning om Foppakrisen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista