• Robin Olin, P3:s utrikeskorre har precis varit i Egypten där det på senaste tiden varit oroligt. Han undersökte hur revolutionen har återspeglats i musiken genom revolutionhits. Men det är långt från alla som är förtjusta i vad som ses som en komersialisering av revolutionen.
     

  • Shortcuts: 1. Svenskarna som satt fast i Kairo under revolutionen. 2. Guiden Ahmed som fortfarande är rädd. 3. Revolutionens kärlekspar som förlovat sig på Tahrirtorget. 4. Egyptierna som äntligen fått mer att va stolta över än pyramider.

  • P3:s ungdomskorre  tycker inte det är så intressant att rapportera från världsstora nyhetshändelser när de pågår. Han tycker att det är roligare att besöka en plats när de internationella nyhetsmedierna har försvunnit och något slags lugn har uppstått. Då hittar han de bästa historierna tycker han. 

    Därför befinner han sig nu i Kairo. Vi ringer honom för att prata om allt det som händer där nu. Om en förändring som bara har börjat. Det blir kristna som lagt sig för att sova på broar,  minirevolution på en filmhögskola, och nyvakna nyhetsmedier som nu kan skriva vad de vill, men som, eftersom de aldrig haft pressfrihet, har svårt att veta hur det funkar.

    /Hanna