• Brunchrapporten i Almedalen 2011

  Vi ser dem mest hela tiden. De breda muskelmännen i combatbyxor och beige savannväst. Säpolivvakterna. Är de fler i år eller är det bara att de vill synas mer, de har ju gått ut med att de vill bli öppnare med sin verksamhet. Vi pratar med Carl Filip Henriksson som är insatschef för säkerhetspolisen i Almedalen om det  antalet Säpopoliser betyder att det är farligare än någonsin i Almedalen. 

  /Hanna

  Blir du ... när du ser säpomannen

 • Brunchrapporten i Almedalen 2011

  Hela nästa vecka är Brunchrapporten i Almedalen och sänder direkt måndag-fredag. Då drar vi i gång Brunchens egna casting-såpa: Swedens next statsminister. Vi kommer ställa två heta statsministerkandidater inför olika utmaninger under veckan. Eftersom våra statsministrar (i modern tid) i störst utsträckning varit moderat eller en socialdemokrat har vi med oss två kandidater från respektive politiska sida:  (MUF) och  (SSU).

  Och det är ni lyssnare som helt avgör tävlingen genom att rösta på den kandidat ni tror har störst chans att bli statsminister i framtiden. Omröstningen håller på till och med fredag den 8 juli 12.05. Vinnaren får sätta agendan i ett helt program här i Brunchrapporten.

  Vem ska bli Swedens next statsminister?

 • Brunchrapporten i Almedalen 2011

  Finaldags i Sweden´s next statsminister. Men vem kommer att vinna.  från SSU eller  från MUF? Det avgör ni lyssnaregenom att . 12.45 stänger vi omröstningen.

   

  /Erik

 • Brunchrapporten i Almedalen 2011

  I dag är det dags för deltävling 3 som handlar om att vara en bra förhandlare i Sweden´s next statsminister. För att mäta det utrustades  (SSU) och (MUF) med varsinn flaska alkoholfritt rosévin som de fick i uppdrag att använda för att byta till sig en så bra sak som möjligt. Hur det gick hör du i dagens sändning.

  Men i slutändan är det ni lyssnare som avgör vem som vinner. Glöm därför inte att .

  /Erik

 • Brunchrapporten i Almedalen 2011

  I går var det ett  här i Almedalen. Vänsterns kandidater bestod bland annat av Tommy Waidelich (S) som valde att öppna sitt set med låten It´s raining men. Hur ska vi tolka det?

  /Erik

  Hur ska vi tolka DJ-Waidelich låtval?

 • Nu har det hänt igen. Jag är tydligen en provokatör. I gårdagens sändning betvivlade jag att ryssen är intresserad av att inta Gotland. Jag sa:

  Den gotländska journalisten Mats Linder skrev en arg artikel om det i . Okej, han kallar mig för Emmy Rasper, men jag fattar att han inte gillade mit uttalande. Mats kommentar:

  "Vem är det egentligen som behöver analyseras, frågar man sig. Men gotlänningarna fick åtminstone reda på hur somliga besökare ser på ön."

  Idag har vi bjudit in Mats Linder, politisk chefredaktör på Gotlands Allehanda, som får analyserar min och fastlandets syn på ön.

  /Sonja

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista