• Brunchrapporten i Almedalen 2011

  Hela nästa vecka är Brunchrapporten i Almedalen och sänder direkt måndag-fredag. Då drar vi i gång Brunchens egna casting-såpa: Swedens next statsminister. Vi kommer ställa två heta statsministerkandidater inför olika utmaninger under veckan. Eftersom våra statsministrar (i modern tid) i störst utsträckning varit moderat eller en socialdemokrat har vi med oss två kandidater från respektive politiska sida:  (MUF) och  (SSU).

  Och det är ni lyssnare som helt avgör tävlingen genom att rösta på den kandidat ni tror har störst chans att bli statsminister i framtiden. Omröstningen håller på till och med fredag den 8 juli 12.05. Vinnaren får sätta agendan i ett helt program här i Brunchrapporten.

  Vem ska bli Swedens next statsminister?

 • Brunchrapporten i Almedalen 2011

  Finaldags i Sweden´s next statsminister. Men vem kommer att vinna.  från SSU eller  från MUF? Det avgör ni lyssnaregenom att . 12.45 stänger vi omröstningen.

   

  /Erik

 • Brunchrapporten i Almedalen 2011

  I dag är det dags för deltävling 3 som handlar om att vara en bra förhandlare i Sweden´s next statsminister. För att mäta det utrustades  (SSU) och (MUF) med varsinn flaska alkoholfritt rosévin som de fick i uppdrag att använda för att byta till sig en så bra sak som möjligt. Hur det gick hör du i dagens sändning.

  Men i slutändan är det ni lyssnare som avgör vem som vinner. Glöm därför inte att .

  /Erik

 • Brunchrapporten i Almedalen 2011

  Dags för deltävling 2 i vår egen casting-såpa . Som politiker bör man ju ha lite koll på olika samhällsfrågor: allt från RUT-avdraget till FAS 3-reglerna. Därför ska våra deltagare utsättas för ett politikquiz. Men vem kommer ta hem segern:  (SSU) eller  (MUF).

  På fredag koras vinnaren och det är ni lyssnare som avgör vem som blir . Glöm inte att .

  /Erik

 • Brunchrapporten i Almedalen 2011

  Vår  fortsätter. I dag är det dags att se resultatet av första deltävlingen - vem av deltagaren levererar den MÄKTIGASTE vännen:  (SSU) eller  (MUF)? Det avgör Henke T i dagens sändning. Och på vilken av kandidaterna DU tycker ska bli Sweden´s next statsminister. På fredag avgörs tävlingen och det är ni lyssnare som bestämmer.

  /Erik

 • Ålder: 18
  Hjärtefrågor: Jobb och skola
  Favoritstatsminister genom tiderna: Fredrik Reinfeldt
  Så många har jag hånglat med i MUF: För få
  Om jag skulle införa en ny skatt skulle det vara: En skatt på höjda skatter
  Började intressera mig för politik: Jag var 15 och tyckte att skolan måste bli bättre
  Slogan: Framtiden blir alltid bättre!

 • Ålder: 19
  Hjärtefrågor: Jämställdhet och ständig klasskamp såklart
  Favoritstatsminister genom tiderna: Tage Erlander
  Så många har jag hånglat med i SSU: 0
  Om jag skulle införa en ny skatt: Om man äger så många Billy-bokhyllor som Ingvar Kamprad så kan man allt bidra lite extra.
  Började intressera mig för politik: Under högstadiet när man som relativt ensam tjej tog plats och det inte var accepterat.  
  Slogan: Socialdemokraterna - Träligt, lagom och sävligt. Men alltid tryggt.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista