Demonstration mot FRA-lagen Foto: Scanpix

FRA hetast i Almedalen

Den omdebatterade myndigheten Försvarets Radioanstalt, FRA, korades under fredagen till politikerveckans största samtalsämne av en pr-byrå.

Enligt pr-byrån Westander slog FRA med generaldirektör Ingvar Åkesson i spetsen ut alla andra samtalsämnen, trots att han inte deltog själv, och trots att endast en av veckans 662 programpunkter handlade om FRA-lagen. 

Kallast i Almedalen var nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna, som hade satsat stort på årets politikervecka med torgmöten, flygbladsutdelning och informationstält. Flera av partiledarna från såväl den borgerliga alliansen som oppositionen valde dock att gå till hårt angrepp mot Sverigedemokraterna i sina tal.

Ett särskilt hedersomnämnande gick till Svenska kyrkan, vars präster och informationspersonal snabbt organiserade en protest när Nationaldemokraterna höll torgmöte på tisdagen. Genom en tyst mänsklig mur, där bland andra Mona Sahlin deltog, gavs de förbipasserande möjlighet att manifestera mot de främlingsfientliga budskapen.
(SR Gotland)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista