Erik Blix och Anna Kinberg Batra vid Sveriges Radios scen i Almedalen.
Erik Blix och Anna Kinberg Batra Foto: Kjell-Åke Hansson
Dagens gäst

Anna Kinberg Batra känner kamplust

"Man ska vara beredd att ta ett par smällar, men nog har det varit en del"
1:36 min

Moderaternas Anna Kinberg Batra om stödet i partiet, kamplust och förslaget om integrationsplikt.

– Man måste ha en viss grundläggande nivå som man ska ställa krav på att alla ska ha. I Sverige tycker jag att alla ska veta om att här får både kvinnor och män röra sig fritt, forma sitt liv och man får inte förtrycka sin nästa. Det är väldigt viktigt att folk får reda på det och det är viktigt att ställa krav på att man tar till sig det, säger Moderaternas Anna Kinberg Batra.

Anna Kinberg Batra tog idag bland annat upp integrationen som en av de viktigaste frågorna. Hon talade om en integrationsplikt som innebär att man ska lära sig språket och den svenska kulturen. Det skulle handla om två och en halv veckas undervisning för nyanlända där det läggs stor vikt vid bland annat jämställdhet. De som inte deltar ska inte få full etableringsersättning.

Strax innan moderatledaren gick upp på scenen kom ytterligare dystra opinionssiffror för henne. Enligt en ny undersökning som Novus gjort på uppdrag av SVT Nyheter anser bara 42 procent av drygt 1 000 tillfrågade alliansväljare att hon bör sitta kvar.

– Jag känner ett brett stöd i Moderaterna och den här veckan har vi visat en väldig kamplust. Vi vill visa svenska folket att vi är bättre än såhär.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".