Lasse Eriksson 1949-2011

Komiker, skådespelare, författare, musiker, kåsör...
Han hade många strängar på sin lyra, Lasse Eriksson.
Han blev känd för en bred och tacksam publik genom sin medverkan i många olika radio- och tv-program, inte minst P4-programmet Telespånarna som sändes från Radio Uppland under 1990-talet och början av 2000-talet.

På torsdagskvällen 3 mars 2011 avled han under pågående föreställning av Fyra lyckliga män på Reginateatern i Uppsala.

 • Vetenskapsradion Forum 28/9 2009

  Hösten 2009 medverkade Lasse Eriksson i Vetenskapsradion Forum i P1, där han tillsammans med bibelprofessorn Christer Åsberg pratade bland annat om humor i Bibeln. Allt från bibliskt ordvitsande och vad man skrattade åt på Jesu tid, till den dråpliga situationen då man upptäckte att Jesu kropp inte längre fanns kvar i grottan.

 • Thomas fredag 4 mars 2011

  Thomas Artäng, Stina Wolter, Totte Wallin och Ulrika Knutsson samtalade och mindes vännen och kollegan Lasse Eriksson som avled på torsdagkvällen.
  Gästade saluhallen gjorde också Ulf Holmberg och Göran Danielsson Hjertstedt i Knivstabandet Longplayer som gör succé i USA.

 • Lasse Eriksson är död. Det känns tomt och ofattbart. Jag såg honom i tisdags skynda över Islandsbron och ingen av oss visste att det var sista gången vi sågs. Sånt är livet, vi vet inget om framtiden. Lasse var en mycket uppskattad medarbetare i P4 Upplands sändningar och i andra kanaler inom Sveriges Radio. Han hade förmågan att fånga livets absurditeter och få oss andra att se på vårt liv med ett leende, och ibland skrattade vi så att att tårarna rann. Lasse var en sann  humanist som bjöd på sig själv. Han lyckades kombinera mycket vetande med ett stort hjärta och en stark scenisk närvaro. När vi öppnade telefonerna i P4 morgon blev det  tydligt att Lasse har berört väldigt många i Uppland. Han har givit oss många goda skratt och hjälpt oss att se förmildrande på livets alla krumbukter. Tack Lasse för allt du gav oss!

  Hälsar

  Andreas Miller
   kanalchef SR Uppland

 • Morgonbloggen
  7:15 min

  Vi hade precis börjat sända P4 Morgon när polisens presstalesman Christer Nordström ringde och berättade att Lasse Eriksson var död. Resten av programmet försökte vi balansera så gott det gick mellan att hylla och minnas en kär komiker och radiomedarbetare, och att låta dagen och livet ändå pågå som vanligt.

  Tack till alla er som ringde till telefonsvararen och mindes Lasse Eriksson.

 • Komikern och uppsalaprofilen Lasse Eriksson är död. Det var under en föreställning på Reginateatern i Uppsala på torsdagskvällen som han plötsligt tog sig för bröstet och föll till golvet.