Simon Ammann kraschar i Bischofshofen Foto: Matthias Schrader/AP/TT
1 av 3
Simon Ammann tappar kontrollen i landningen under tävlingarna i Bischofshofen Foto: Matthias Schrader/AP/TT
Simon Ammann kraschar i Bischofshofen Foto: Matthias Schrader/AP/TT
2 av 3
Benen viker sig och han lyckas inte återfå balansen. Foto: Matthias Schrader/AP/TT
Simon Ammann kraschar i Bischofshofen Foto: Matthias Schrader/AP/TT
3 av 3
Ammann landar med ansiktet före i snön. Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Backhopparstjärnan i otäck krasch

Österrikaren Stefan Kraft tog hem totalsegern i backhopparveckan. Men hemmapublikens segerglädje grusades av Simon Ammanns fall i den andra omgången.

Schweizaren landade med skidorna brett isär och föll handlöst med ansiktet före, slogs medvetslös och fördes iväg på bår. Det är oklart huruvida Ammann är allvarligt skadad. Men enligt tidningen Blick är han åter vid medvetande. 

Tävlingschefen för backhopparveckan har skickat ut ett pressmeddelande där det framgår att ”det är möjligt att prata med Simon. Och han kan röra alla muskler i kroppen".

”Han övervakas på sjukhus och kommer att vara kvar över natten”, står det i pressmeddelandet.

Österrikaren Michael Hayböck vann den avslutande tävlingen inför hemmapubliken i Bischofshofen i den tysk-österrikiska backhopparveckan. Men det var landsmannen Stefan Kraft som tog hand om totalsegern i backhopparveckan efter att ha blivit trea i tisdagens tävling. Hayböck leder världscupsammandraget före just Kraft.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista