Johan Olsson fick silverjubla: "Oerhört nöjd"

2:01 min

Det svenska silverregnet fortsätter i Val di Femme. Den här gången var det Johan Olsson som fick jubla. 33-åringen slutade tvåa på 15 km i fri stil.

Johan Olssson visade klassen på 15 kilometer fritt under VM i Val di Femme och knep silvret.

Olsson rådde dock inte på Petter Northhug, men svensken gav den norska superstjärnan en rejäl match. Northug vann tillslut med 11,8 sekunder och gick i mål helt utpumpad.

– Jag är väldigt glad. Sjävklart var jag sugen på guldet, men jag är oerhört nöjd. Det var väldigt slitit ute i spåret, skidorna kändes som sugproppar i den här täta och blöta snön. Man fick jobba stenhårt hela tiden, säger Olsson till Radiosporten.

Bronset togs av Tord Asle Gjerdalen, Norge.

Calle Halfvarsson kom sexa i loppet, 1,09,5 efter Northug. Halfvarsson öppnade starkt men orkade inte fullfölja i jakten på medaljerna.

Daniel Richardsson slutade tia medan Marcus Hellner hade en jobbig dag och landade först på 17:e plats.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

15 km fri stil, herrar

1) Petter Northug, Norge, 34.37,1, 2) Johan Olsson, Sverige, +11,8, 3) Tord Asle Gjerdalen, Norge, +22,3, 4) Ivan Babikov, Ryssland, +53,6, 5) Sjur Röthe, Norge, +1.03,0

Övriga sv. plac.

6) Calle Halfvarsson, +1.09,5, 10) Daniel Richardsson, +1.26,8, 17) Marcus Hellner, +2.09,2

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista