Hanna Öberg om nya upplägget: ”Hoppas kunna utvecklas ännu mer”

2:31 min

I stället för att ha en Wolfgang Pichler som är både förbundskapten och tränare så kommer skidskyttelandslaget den här säsongen bestå av en med övergripande ansvar i Anders Byström och tränaren Johannes Lukas. Hanna Öberg ser fram emot nya upplägget.

– Jag tror det kommer bli ett riktigt bra upplägg med två skilda roller. Jag ser fram med nyfikenhet att prova ett annorlunda upplägg, säger Hanna Öberg till Radiosporten.

Hon menar att en stor förändring blir mer individuell träning.

– Jag tror det finns mycket att hämta där, där man jobbar med sina svagheter. Där ser jag att det finns stor utvecklingspotential.

Det är tyske Johannes Lukas, som varit hjälptränare åt Wolfgang Pichler senaste fyra åren, som kommer ansvara för träningen.

– Han är kunnig och framförallt har han det här drivet och engagemanget som krävs. Blir spännande att se hur han utvecklas nu när han får mer ansvar, säger Hanna Öberg.

Hon ser redan fram emot nästa säsong.

– Jag är verkligen motiverad. Jag hoppas kunna utvecklas ännu mer som skidskytt inför kommande säsong, säger Hanna Öberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista