Luleå Hockeys nyförvärv från Mora, Niklas Fogström. Foto: Scanpix.

Niklas Fogström till Luleå

Luleå rensar Mora på deras bästa spelare. Senast in i truppen är Niklas Fogström. En 30-årig finsk center. Han har gjort bra med poäng i Mora de senaste tre säsongerna, men här är jag tveksam. Jag minns när han spelade i Nyköping när jag bodde söderöver. Då var han ganska värdelös för att vara snäll.

Han gjorde sina poäng, men slarvade mycket och såg ointresserad ut.

Det kan ha ändrats, det var ju trots allt ett antal år sedan. Och Luleå vet nog hur dom scoutar. Jag har för dålig koll på Fogström i dessa dagar för att göra någon rättvis bedömning.

Men det man undrar är ju varför Luleå tar in center till? Är det möjligen så att någon annan nu får maka på sig? 

Så här säger pressmeddelandet:
Lars Bergström, sportchef Luleå Hockey:
- Niklas är en smart och erfaren ishockeyspelare som behärskar spelets alla moment och som dessutom besitter goda ledaregenskaper.

Niklas Fogström:
- Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse att få chansen att komma upp en nivå och spela i Elitserien med Luleå Hockey. Så det kommer bli väldigt kul att komma upp till Luleå och träffa killarna och börja träna med laget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista