• Utanför Shanghai har man byggt en liten svensk småstad med inspiration från Sigtuna. Husen är uppköppta, men ända sen 2004 har staden stått tom. Ingen verkar vilja bo där. Så vad vill kineserna göra i en liten svensk småstad då? Jo, gifta sig, såklart.

 • Var är det stora landet på väg efter valet undrar Henrik. Robin har varit i USA i nästan en månad nu för att försöka förstå storheten med landet. Det är svårt att sätta fingret på, men! Los Angeles-borna, säger han, har den senaste tiden peppat rejält på ett rymdskepp.. Rymden alltså! USA! Där har vi det.

 • Korrerapporten i USA: 5 november

  Samtidigt som det är presidentval förekommer också lokala folkomröstningar. I Kaliforninen ska man rösta om dödsstraffets vara eller ickevara.
  Något som väckt stor debatt.
  Robin Olin har träffat Obie Anthony som suttit sjutton år i fängelse för ett brott han inte begått.

 • usa-valet

  Robin har pratat med fångar och fångvaktare i det omdiskuterade tältfängelset.

  Han har också besökt Phoenix:s sheriff, Joe Arpaio, på hans kontor högt uppe i en skyskrapa.

 • Gyllene Gryning är ett nationalistiskt främlingsfientligt parti som växt sig starka i krisens Grekland, med 7 procent stöd i det senaste valet. De har gjort sig kända för uttalanden om att rensa Grekland från invandrare och att man borde sätta upp landminor längs landets gränser. Robin Olin gick på ett medlemsmöte på Gyllene Grynings partihögkvarter i Aten.

 • Sedan det invandrarfientliga partiet Gyllene Gryning kom in i det grekiska parlamentet i början av sommaren har en våg av attacker skett mot invandrare på stan. Två pakistanska män blev allvarligt knivskurna på en demonstration mot rasism och en ung irakisk man har blivit knivmördad. Gyllene Gryning menar att de inte har något att göra med motorcykelgängen som utför attackerna. Men många invandrare vågar nu inte gå ut på gatan i Aten. Robin Olin gick hem till en ung afghansk man som blivit misshandlad.

 • Tänk att din sista chans i livet är att börja odla sniglar. Så är det för många greker. Det har blivit trendigt bland arbetslösa greker att ta sina livsbesparingar och starta en egen snigelfarm. Men oron sprider sig att det kanske håller på att skapas en "snigelbubbla".

 • minidokumentär

  Vem behöver euro när det finns Tem? I den grekiska staden Volos pågår ett försökt att leva utan kontanter och istället med en digital bytesekonomi. Robin Olin rapporterar från Volos.

 • minidokumentär

  Det pågår ett nytt slags gröna vågen i Grekland. Så många som en och en halv miljon greker funderar på att lämna städerna och flytta ut på landet. Robin Olin har besökt unga före detta atenare, i kollektivet , som har lagt om kursen helt och hållet.

 • För två år sen hittades ett vrak utanför Åland. Det visade sig innehålla 168 flaskor gammal champagne. Det har fått öriket i Östersjön att omvärdera sig självt: Är vi egentligen en champagne-ö?

 • Att vara skotsk nationalist innebär inte att man är emot invandring eller mångkultur. De skotska nationalisterna är istället ett socialdemokratiskt parti med främsta mål att göra Skottland självständigt från Storbritannien. 2014 planerar de att rösta om självständighet. Och istället pratas det om att försöka gå med i Norden. Men varför är de så besatta av Skandinavien?

 • 2001 avkriminaliserade portugal alla droger för personligt bruk. Kritikerna varnade för att det skulle bli ett drogparadis, men idag används Portugal som exempel för debattörer världen över som vill legalisera droger. Är det så lyckat som förespråkarna säger? Och har portugisernas syn på droger förändrats nu när det inte längre är kriminellt att knarka?

 • I källaren på det nybyggda EU-muséet i Bryssel finns ett rollspel. Där får du prova på hur det är att vara EU-parlamentariker. Och, kanske lite mer förvånande, rösta om ifall man ska börja operera in microchip under huden på EU-medborgare.

 • "– En kvinna på stan försökte slå till mig. Men hon var så full så handen bara föll. Men det riktiga slaget i ansiktet var när det kom en helt vanlig kvinna, med fint hår och fint smink, och satte sig bredvid den andra kvinnan och höll med henne. Det var det jag blev mest ledsen av." Så säger 14-åriga Rebecka Holm som har en somalisk pappa. Dokumentären följer hennes liv ett par dagar i Helsinfors, där grova rasistiska påhopp blivit vardag.

 • Nikita som vill bli modell och sover på soffor, arkitekten José som arbetar gratis och fotbollsspelaren Emeka som bröt benet. Alla berättar dom om Londons baksida.