Nils Horner. Sveriges Radios korrespondent Asien. Utrikeskorrespondent. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nils Horners bilder

Sveriges Radios korrespondent Nils Horner dödades på öppen gata, i Kabul 11 mars 2014.

Följ vår rapportering om mordet på Nils Horner

Lyssnarnas minnen av Nils Horner

Nils Horners rapportering: Nyhetsrapportering  Reportage  Krönikor

 • Minns ni den sydkoreanske stamcellsforskaren dr Hwang Woo-suk? Han som blev världsberömd för att han bland annat blev först med att klona en hund. När han tillkännagav att han lyckats klona mänskliga embyron och odla stamceller från dem var det en världssensation. Hans upptäckter gav hopp om att bota svåra sjukdomar. Han hyllade som en Nationens hjälte i Sydkorea. Men så avslöjades han som fuskare och karriären slogs i spillror. Nu, åtta år senare, kan han vara på väg att komma tillbaka i forskningsvärlden. Och vår Asien-korrespondent Nils Horner har fått den första längre intervjun med honom efter skandalen.

  Klicka på artikeln för att se fler av Nils Horners bilder från dr Hwang Woo-suks laboratorium med bland annat klonade hundar

 • Första återföreningen på 3 år.

  I morgon tillåts äldre sydkoreaner att resa in i Nordkorea för att träffa familjemedlemmar de inte sett på över 60 år. Det är den första tillfälliga familjeåterföreningen på över 3 år. 

 • I Thailands huvudstad Bangkok försöker nu också aktivister som stödjer fria val att göra sin röst hörd. Samtidigt kräver hetsiga demonstrationer att regeringen avgår och planerade val ställs in.

 • I Thailands huvudstad Bangkok har anti-regeringsdemonstranter kastat sten och bensinbomber mot säkerhetstyrkor som vaktar regeringskansliet. Men de lyckades inte ta sig in. Minst fyra människor har dödats och över 100 skadats hittills i protesterna mot den folkvalda regeringen.

 • I Filippinerna säger FN att man fruktar att människor på en del tyfondrabbade platser inte nåtts av förnödenheter ännu tio dagar efter katastrofen. Samtidigt är oron stor för hur barnen drabbas av katastrofen. Vår korrespondent träffade en flicka som förlorade båda sina föräldrar och nu måste ta ansvar för sina småsyskon.

 • Dödsiffran har höjts.

  I Filippinerna höjdes i dag den officiella dödssiffran efter tyfonkatastrofen till drygt 4 000, även om det verkliga antalet tros vara betydligt högre.

  Samtidigt växer kritiken om långsam hjälp till de drabbade.

 • Behovet av hjälp till Filippinerna är enormt efter tyfonen, de mest basala saker behövs som mat, rent vatten och presenningar till skydd. Men också av mer avancerad hjälp som sjukvård – många människor är svårt skadade efter förödelsen som de hårda vindarna skapade.

 • I Filippinerna är de hårdast drabbade öarna efter tyfonen fortfarande avskurna från omvärlden. Sveriges Radio korrespondent har besökt ett sjukhus där skadade från staden Tacloban vårdas.