• Den så kallade arabiska våren har i dag övergått från demokratiuppror till mörker och blodig konflikt, men det finns ett undantag. I Tunisien anses den politiska kompromissen mellan islamister och sekularister ha lyckats. Tunisien går till val om tio dagar.

  • I Egypten har det kommit in anmälningar om en rad sexuella övergrepp på kvinnor i samband med firandet på Tahrir-torget i Kairo i söndags av Abdel Fattah al-Sisis tillträde som president.

  • Båda sidor skyller på varandra.

    Rebeller och den syriska regimen anklagar varandra för en gasattack i en rebellkontrollerad by i Hamaprovinsen i fredags.

  • Det är i dagarna tre år sedan världen häpnade över den egyptiska revolten på Tahrirtorget.  Men nu tre år senare, blåser andra vindar. Inte bara det muslimska brödraskapet som är hatat, utan även revolutionärerna som mobiliserade till revolten.

  • Tunisiens politiker ska i dag fingranska de sista delarna i förslaget till ny grundlag, som skall ligga till grund för den nya demokratin. Men arbetet kärvar in i det sista, och frågan om domstolarnas självständighet och presidentens makt gör att arbetet drar ut på tiden.

  • Kriget i Syrien har lett till en hälsokatastrof, med ökad spridning av sjukdomar, till exempel har den fruktade virussjukdomen polio brutit ut för första gången sen 1999. En annan sjukdom som sprids rasande snabbt är hudsjukdomen leishmania, vår korrespondent har träffat barn som drabbats.

  • I Syrien har kriget rasat i mer än två och ett halvt år och den syriska regimen håller de centrala delarna av huvudstaden Damaskus i ett fast grepp. Även om stadskärnan i stort sett har varit skonad från regelrätta strider så märks kriget också där. Ekots utsända var med när två lärare begravdes i Damaskus.

  • Författarinnan Samar Yazbek gästar Bok och bibliotek i Göteborg. Hon är feminist och aktivist och har fått PENs Tucholskypris för boken "Woman in the Crossfire" där hon rapporterar om Syrienkriget. Efter att ha blivit hotad till livet lever hon nu i Paris. Hör henne i ett samtal med vår reporter Madeleine Blidberg. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista