• Johan-Mathias Sommarström rapporterar från Libyen efter diktatorns död. 

 • Om den lilla gulfstaten som plötsligt dyker upp överallt - som mediamakt, VM-värd och nyckelspelare i det nya, revolutionära Mellanöstern. Konflikt har rest till lyxhotellens, hettans och de hemliga mötenas Doha för att ställa de frågor som en desperat Kadaffi ställde redan i februari: Vilka är ni? Och varför gör ni såhär?

 • Om det våld som hotar när diktatorn faller. Reportage från Tripoli där Kadaffis flykt har lett till ett vakuum som blir farligare för varje dag. Hör också från Damaskus, där Assad klamrar sig kvar samtidigt som det irakiska sektkrigets skugga faller över de fortfarande hoppfulla demonstranterna. Samtal om sönderfall – kan stabiliteten överleva när diktaturernas hårda grepp äntligen släpper?  

 • Ekots Ceclilia Uddén befinner sig utanför Bab al-Azizia, Muammar Kadaffis högkvarter, när redaktionsbloggen når henne. Hon berättar om firande libyer, illaluktande journalister och ett klart förbättrat säkerhetsläge. Men på onsdag planerar hon och kollegan Christer Fridén att åka hem.

 • Twittraren  undrade i dag hur Muammar Kadaffis namn ska stavas på svenska. Stefan Lundin vid Sveriges Radios Språkvård förklarar varför svenska medier valt olika stavning.

 • I skrivande stund är Ekots Christer Fridén på väg ut till flygplatsen i Tunisiens huvudstad Tunis för att möta Cecilia Uddén. Tillsammans ska de försöka ta sig till Tripoli.

 • Om ett land där revolutionens hopp riskerar att helt fastna i inbördeskrigets blodiga moras. Hör frilansjournalisten Urban Hamids unika rapport från striderna i underbevakade västra Libyen, där rebellerna håller stånd och Gadaffis desperata utfall nu hotar Tunisien. Om belägrade städer, beväpnade byar och ett berbiskt folk som bestämt sig.

 • Om en intervention i Libyen, som återupprättat det internationella samfundets heder. Eller har den avslöjat dess hyckleri? Hör om arbetet bakom FN:s historiska Libyen-beslut, och om händelserna i Elfenbenskusten, där rop på ingripande möts av tystnad. Vad händer när FN:s vackra deklarationer möter brutal verklighet i den libyska öknen och på gatorna i Abidjan?

 • Godmorgon, världen! 27 mars med Olle Hägg

  Reportage från Libyen där Khadaffis styrkor inte verkar släppa greppet, trots luftangrepp från interventionsstyrkan som nu leds av Nato.

 • Det är inte första gången omvärlden går in med våld i ett land, med hänvisning till humanitära skäl och för att skydda civila. Men de politiska och militära riskerna är stora. Vi sätter dagens operation i ett historiskt perspektiv.

 • Hör om den libyske ambassadören i Washington som hoppade av, blev utestängd från sin egen ambassad och som nu försöker bygga upp diplomatin för den libyska motståndsrörelsen.

 • Om demokratitörstande demonstranter som slås ned i Bahrein och om upproret i Libyen, på väg att övergå i storkrig. Håller den arabiska våren redan på att slå om i vinter? Omvärlden rycker ut men hur ser den övergripande linjen ut? Var agerar man och var låter man bli? Hör om spelet bakom kulisserna ut och om ropen på snabba lösningar och risken att de gör mer skada än nytta.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista