• Migration, klimat och ett EU för medborgarna var ämnen som diskuterades när statsminister Stefan Löfven (S) mötte Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris. Efteråt talade sig de bägge ledarna varma för ländernas samarbete.

 • Ikväll har den franska regeringen ombildats, efter turbulensen de senaste dagarna då fyra ministrar lämnat regeringen efter bara en månad. Den nya regeringen har 15 kvinnor och 14 män - både försvarsministern och justitieministern är kvinnor.

 • En av president Emmanuel Macrons tyngsta anhängare lämnar regeringen för att undvika att den kopplas till misstankar om korruption.

  – Macron är vårt lands chans, säger ändå François Bayrou — nu före detta justitieminister i Frankrike.

 • Den franska presidenten Emmanuel Macrons justitieminister François Bayrou lämnar regeringen, dagen efter att försvarsminister Sylvie Goulard hoppat av på grund av en utredning om misstänkt bidragsfusk.

 • Den tidigare ledaren för det franska nationalistiska partiet, Nationella fronten, Jean-Marie Le Pen, anser att partiledningen inklusive ordföranden Marine Le Pen bör ställa sina platser till förfogande efter förlusten i presidentvalet och bakslagen i parlamentsvalet.

 • President Emmanuel Macron
  STUDIO ETT MÅNDAG 19 JUNI

  President Emanuel Macrons nystartade parti "La République en Marche" fick majoritet i gårdagens franska parlamentsvalet. Det ger honom en möjlighet att genomföra de förändringar som han gick till val på, men kommer han att lyckas? Medverkande: Margareta Svensson, sydeuropakorrespondent, Göran von Sydow, stasvetare SIEPS, Martin Ådahl (C), chefekonom och frankrikekännare, Christophe Premat (PS), statsvetare.

 • P1-MORGON MÅNDAG 19:E JUNI

  Frankrike. Färre än någonsin röstade, men det gynnade president Emmanuel Macron vars parti La république en Marche segrade i det franska parlamentsvalet som gav mittenalliansen egen majoritet med 355 mandat av 577. Hör Frankrike-kännaren Tomas Lindbom.

 • Emmanuel Macrons parti går mot en stor seger. La république en marche vinner tillsammans med allianspartnern Mo Dem 355 mandat av 577 i det avgörande valet till nationalförsamlingen, enligt en vallokalsundersökning.

 • Det franska parlamentsvalet ser på förhand ut att bli en överväldigande seger för president Macrons mittenallians, men många fransmän har stannat hemma i dag och det verkar som att valdeltagandet kommer att bli rekordlågt.

 • På söndag är det den andra och avgörande omgången i det franska parlamentsvalet. Efter det rekordlåga valdeltagandet i valets första omgång och inför utsikterna att president Macron och hans mittenallians ska få en förkrossande majoritet, så uppmanar landets premiärminister och samtliga partier, sina väljare att gå och rösta.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista