TORYPARTIETS LEDARVAL

Boris Johnson återigen storfavorit i Tory-omröstning

1:31 min

I Storbritannien fortsätter Boris Johnson att utklassa sina motståndare i det pågående valet av ledare i Torypartiet. I den andra omröstningen som hölls i dag fick han på egen hand fler röster än vad hans tre främsta utmanare fick tillsammans.

Sex kandidater fanns med i dagens omröstning och bara en slogs ut, den tidigare brexitministern Dominic Raab. De övriga fem klarade gränsen på 33 röster som behövs för att få ställa upp i den tredje omgången som avgörs i morgon.

Boris Johnson utökade sin ledning jämfört med utrikesministern Jeremy Hunt som fortfarande ligger kvar på andra plats. Det är striden om andraplatsen som är intressant just nu. Det skiljer bara 5 röster mellan Hunt och miljöministern Michael Gove på tredje plats.

Den stora överraskningen idag var biståndsministern Rory Stewart som till och med ökat mer än Boris Johnson. Stewart har fått stort genomslag med sin kampanj runt om i Storbritannien vilket också resulterat i att hans partikamrater i underhuset valt att rösta på honom i dag. Han skuggar tätt bakom Hunt och Gove.

De fem kvarvarande kandidaterna ska i kväll klockan nio svensk tid mötas i en debatt som tv-sänds i BBC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista