Storbritannien

Rory Stewart utslagen från partiledarvalet i Tories

1:31 min

I Storbritannien är det nu bara fyra kandidater kvar i valet av partiledare i Tories, efter att Rory Stewart slagits ut i dag.

Boris Johnson utökade sin ledning i dag jämfört med de övriga tre kvarvarande kandidaterna. Johnson fick lika många röster på egen hand som de övriga tre fick tillsammans.

Det mest intressanta är nu striden om andra platsen, i morgon ska ytterligare två kandidater sållas bort av Tory-ledamöterna i underhuset. den som är sist kvar tillsammans med Boris Johnson kommer att få vara med i den avslutande omröstningen i juli, då omkring 160.000 partimedlemmar får välja vem som ska bli partiledare och ny premiärminister.

Det är oerhört jämnt om andraplatsen. Utrikesminister Jeremy Hunt ligger bara tre röster före miljöministern Michael Gove. Däremot verkar den fjärde kandidaten, inrikesministern Sajid Javid vara avhängd.

Den stora överraskningen i partiledarvalet, biståndsministern Rory Stewart, åkte ut i dag. Hans insats i gårdagens tv-debatt var inte lika hyllad som den i söndags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista