Maria Persson Löfgren. Sveriges Radios korrespondent Moskva. Utrikeskorrespondent. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Maria Persson Löfgren, Moskva

När Maria Perssson Löfgren nu flyttar till Moskva som Sveriges Radios korrespondent är det tredje gången, som hon flyttar till den ryska huvudstaden.

Första gången Maria Persson Löfgren var i Moskva var precis före Sovjetunionens fall, då som frilansande journalist för Sveriges Radio, SVT och Veckans affärer.

Andra gången var 2003 - 2008 som Sveriges Radios korrespondent i Moskva med ansvar för 13 forna sovjetländer.

– Det kan verka som om jag redan har gjort och sett allt, men det finns alltid nya historier att berätta och få områden har en sådan rikedom på fängslande historier som det turbulenta forna tsar- och Sovjetimperiet, säger Maria Persson Löfgren.

Maria Persson Löfgrenhar mycket lång erfarenhet både som journalist och utrikesstationerad korrespondent och reporter.

Hon har tidigare bott och rapporterat från både Mellanöstern och Ryssland för Sveriges Radio, SVT och TV4, sedan 1999 på heltid för Sveriges Radio.

Mellan 2009 och 2010 var Maria Persson Löfgren korrespondent på Balkan och i Östeuropa med placering i Belgrad och bevakning av 16 länder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista