Flygplan
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Miljontals fler väljer att flyga inom Europa

1:18 min

2017 tog runt 71 miljoner fler flyget i Europa i jämförelse med året innan.

Allt fler väljer att flyga inom Europa det visar statistik från Eurostat, EU:s statistikbyrå, som i dag släppte siffrorna för 2017. Och där ser man att 71 miljoner fler valde att flyga 2017 i jämförelse med 2016. Det är en ökning med sju procent, men om man istället jämför med hur det såg ut 2009 så är ökningen 39 procent.

Spanien är det land där flygande ökade mest, men sammantaget så är det till och från Storbritannien det flygs mest. Totalt 265 miljoner passagerare landade på någon av Storbritanniens flygplatser, flest på Londons flygplats Heathrow som därmed är den mest frekventerade flygplatsen inom EU.

Flyget ökar också i Sverige, där steg det med sju procent mellan 2016 och 2017 och Arlanda placerar sig på 16:e plats av EU:s mest använda flygplatser.

Ungefär hälften av alla passagerare som 2017 landade i ett EU-land har klivit på planet i ett annat EU-land medan färre än en av fem passagerare har flugit inom det egna landet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista