Situationen under kontroll i Kenya

I Kenya säger landets inrikesminister Fred Matiang'i att situationen nu är under kontroll, och alla byggnader är säkrade efter attacken mot ett hotell och ett kontorshus i Kenyas huvudstad Nairobi.

Minst sju personer ska ha dödats i det som misstänks vara en terrorattack och den islamistiska terrorgruppen al-Shabaab har sagt sig ligga bakom.

Sveriges ambassad i Kenya har uppgett att inga svenskar har skadats.

Sent på tisdagskvällen meddelade Kenyas inrikesminister att säkerhetsstyrkor hade säkrat alla de byggnader som varit under attack, uppger Reuters.

– Säkerhetstrupperna har evakuerat massor av kenyaner och medborgare av andra nationaliteter från byggnaderna, säger inrikesministern Fred Matiang'i i ett kort tv-sänt uttalande.

Kenya har varit terrorgruppens måltavla många gånger förut, och i en attack 2015 dödades 148 människor vid universitetet i Garissa i östra Kenya. 

I ett attentat mot Westgate mall i huvudstaden Nairobi dödades 67 människor 2013. Vid attentatet mot Westgate mall fick polisen svidande kritik för att det dröjde så länge innan de var på plats. Vid dagens attack mot hotellkomplexet dröjde dock inte länge innan polisen var på plats.

– Polisen fick oerhört mycket kritik efter Westgate-attacken då det tog flera timmar för dem att ens komma till platsen. De var betydligt snabbare på plats den här gången. Kenya lever under ett ständigt hot från al-Shabaab som har gjort hundratals räder i Kenya, säger Ekot Afrikakorrespondent Samuel Larsson.

Sedan Westgate-attacken har säkerheten i Nairobi skärpts rejält, påpekar Samuel Larsson.

Al-Shabaab riktar sina attacker mot Kenya som hämnd för kenyanska interventioner i Somalia, där ett av målen har varit att bekämpa al-Shabaab.