Amerikanska trupper i Syrien

Trupper drar sig tillbaka – Trump försvarar beslutet

1:44 min

Den amerikanske presidenten Donald Trump försvarar nu sitt beslut att dra tillbaka de amerikanska trupperna från Syrien. Samtidigt möter han kraftig kritik från de egna leden.

– USA:s största misstag var att blanda sig i Mellanöstern. Det är ett träsk och vi gör nu det jobb som andra länder borde utföra, säger Donald Trump.

Samtidigt förnekar den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo i en intervju, med tv-kanalen PBS, att man skulle ha gett man skulle ha gett grönt ljus för den turkiska offensiven i nordöstra Syrien men, säger samtidigt att Turkiet har legitima skäl för den.

Flera republikanska kongressledamöter har nu uttryckt sin sin oro för beslutet och hur det kommer påverka USA:s ställning i världen. Senatorn Lindsey Graham från South Carolina som vanligtvis tillhör en av presidentens starkaste försvarare har till och med skrivit ett lagförslag om sanktioner mot Turkiet som han hoppas ska få brett stöd i kongressen.

Donald Trump säger även han att han är beredd att som han uttrycker förstöra Turkiets ekonomi om de går för långt. Men utan att precisera vad det skulle innebära.