200 saknas efter båtolycka i Sierra Leone

Uppdaterad 11:47
Minst 200 personer saknas efter en flodbåtsolycka i Sierra Leone i Västafrika, uppger landets transportdepartement. Många av båtens passagerare var barn.

Det var en mindre flodfärja fylld med uppemot 150 passagerare sades från myndigheterna i Sierra Leone i går kväll. Men i dag presenteras helt andra uppgifter. Det fanns minst 241 personer ombord, kanske så många som 300 säger landets biträdande tranportminster i dag. Framförallt var det många skolbarn. Minst 200 personer saknas.

Anledningen till att båtolyckans omfattning tonades ned i går kväll kan ha att göra med att undvika kritik. För uppenbarligen var det många fler ombord än vad som var tillåtet, dessutom uppgav vittnen till brittiska BBC att det inte fanns några livvästar ombord.

Hundratals anhöriga har samlats kring olycksplatsen, inte minst föräldrar till de många skolbarn som var ombord på väg till skolor i huvudstaden Freetown. Enligt uppgifter var det kraftig sjögång vid olyckstillfället i Sierra Leone-floden.

Vladislav Savic
vladislav.savic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista