Nils Horner. Sveriges Radios korrespondent Asien. Utrikeskorrespondent. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nils Horners rapportering

Sveriges Radios korrespondent Nils Horner dödades på öppen gata, i Kabul 11 mars 2014.

Följ vår rapportering om mordet på Nils Horner

Lyssnarnas minnen av Nils Horner

Nils Horners rapportering: Reportage  Bilder  Krönikor

 • I Afghanistan hotar talibanerna med omfattande attacker mot presidentvalet som ska hållas nästa månad.
  Samtidigt växer oron över att kvinnors nyvunna rättigheter ska offras om talibaner och krigsherrar får mer inflytande.

 • I Sydkorea dömdes en parlamentsledamot förra månaden till tolv års fängelse för förräderi, för att ha planerat väpnad revolution och för att stödja Nordkorea. Polisen i Sydkorea har trappat upp jakten på kommunistsympatisörer och förra året arresterades 22 misstänkta enligt en kontroversiell säkerhetslag. Reportage av Sveriges Radios Asien-korrespondent Nils Horner.

 • Det är inte bara i Peking och andra kinesiska städer som människor drabbas av Kinas smog med alarmerande nivåer av luftföroreningar. Också grannländer, däribland Sydkorea, påverkas.

 • Knappt har olympiska spelen i Sochi hunnit avslutas förrän blickarna vänds mot nästa ort som ska arrangera vinter-OS: sydkoreanska Pyeongchang. Vår korrespondent har besökt den lilla staden i det som kallas de "koreanska alperna", där man redan har byggt färdigt många av arenorna som behövs inför OS 2018.

  Reportage av vår Asienkorrespondent Nils Horner.

 • Nordkorea har avfyrat fyra kortdistans-missiler i dag. Anledningen tros vara att landet vill visa sitt missnöje med en pågående militärövning mellan den amerikanska och den sydkoreanska militären. 

 • I Thailand ökar trycket mot premiärministern Yinnluck Shinawatra som idag skulle höras om korruptions-anklagelser. Bakgrunden är en bitter strid mellan premiärministern och hennes miljardärsfamilj med starkt stöd bland fattiga i norr och etablissemanget i Bangkok.

  Hör vår Asienkorrespondent Nils Horner om krisen som skakar Thailand.

 • Minns ni den sydkoreanske stamcellsforskaren dr Hwang Woo-suk? Han som blev världsberömd för att han bland annat blev först med att klona en hund. När han tillkännagav att han lyckats klona mänskliga embyron och odla stamceller från dem var det en världssensation. Hans upptäckter gav hopp om att bota svåra sjukdomar. Han hyllade som en Nationens hjälte i Sydkorea. Men så avslöjades han som fuskare och karriären slogs i spillror. Nu, åtta år senare, kan han vara på väg att komma tillbaka i forskningsvärlden. Och vår Asien-korrespondent Nils Horner har fått den första längre intervjun med honom efter skandalen.

  Klicka på artikeln för att se fler av Nils Horners bilder från dr Hwang Woo-suks laboratorium med bland annat klonade hundar

 • Första återföreningen på 3 år.

  I morgon tillåts äldre sydkoreaner att resa in i Nordkorea för att träffa familjemedlemmar de inte sett på över 60 år. Det är den första tillfälliga familjeåterföreningen på över 3 år. 

 • Drygt tre månader efter supertyfonen som drabbade filippinska Tacloban är vår Asien-korrespondent Nils Horner tillbaka i staden. Inte mycket återuppbyggnad har börjat, tusentals familjer sover fortfarande i tält. Men det spirar också en obändig vilja hos många att försöka bygga upp sina liv igen. Musikern och filmaren Trox Salazar är en tacloban-bo som försöker ta musiken till hjälp. Hans låt "Bangon Tacloban", eller Res dig Tacloban, har blivit en hit.

  Reportage av Nils Horner, Asien-korrespondent.

 • I Tacloban i Filippinerna har det nu gått drygt tre månader efter att området drabbades av en av de kraftigaste stormarna som uppmätts. Fler än 6 200 människor dog och över 2 000 saknas fortfarande.  

 • Det har gått lite mer än 3 månader sen tyfonen Haiyan drog över Sydostasien. Filippinerna var ett av länderna som drabbades absolut värst och många minns nog vår Asienkorrespondent Nils Horners rapporter från Tacloban. 

 • Det ska hållas parlamentsval i Indien senare i år. I dag träffade amerikanska ambassadören i Indien landets oppositionsledare Narendra Modi, i Modis hemstat Gujarat. Mötet, där ambassadören Nancy Powell fick blommor av Modi, skedde trots att USA i flera år hållit Modi på avstånd och vägrat honom visum med hänvisning till hans roll vid en massaker på muslimer.
  Men USA verkar nu göra en u-sväng, kanske för att Modis hindunationalistiska parti BJP leder stort i opinionsmätningarna inför valet i maj. Och den kontroversielle Narendra Modi kan mycket väl bli näste ledare för världens största demokrati.

  Reportage från Indien av vår Asienkorrespondent Nils Horner.

 • Kan ha diskuterat återförening.

  Nord- och Sydkorea har hållit sina första samtal på hög nivå på sju år, vilket väcker förhoppningar om en bättre relation mellan de båda länderna.

 • Förhandlingar "dömda att misslyckas".

  I Pakistan ställer talibanerna nya krav för att delta i de fredsförhandlingar som regeringen försöker få igång. Ekots Asienkorrespondent rapporterar från Hong Kong.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista