• Annegret Kramp-Karrenbauer håller presskonferens inför EU-valet.
  CDU och CSU

  De två tyska kristdemokratiska partierna lanserar ett gemensamt program. Säkerhetspolitik, ekonomi och migration är viktiga områden.

 • I grannskapet sprids uppmaningar att bojkotta restaurangen, som ägs av ordföranden för de finska SS-veteranernas kamratförening Veljesapu – Broder-hjälp. Foto: Daniela Marquardt/SR
  Tyskland

  I Berlin har en finsk krog blåst liv i konflikten om hur man hanterar det nazistiska förflutna. Krogägaren är ordförande i en kamratförening för finska SS-veteraner. Något som väckt starka reaktioner och uppmaningar till bojkott

 • Genrebild på utländsk IS-krigare som kurdiska styrkor tillfångatagit.
  • Regeringar i Europa diskuterar nu hur de IS-terrorister som sitter fängslade i Syrien ska hanteras.
  • Samtidigt arbetar grupper med hur de här människorna, efter eventuella fängelsestraff, ska kunna bli fungerande samhällsmedborgare.
  • I Tyskland försöker ett antal stödorganisationer avradikalisera återvändare. Reportage av vår korrespondent Daniela Marquardt.
 • Storbritanniens prince Charles i den typiskt brittiska bilen Mini, vars tillverkning kan flyttas från Storbritannien vid en hård brexit.
  Redan minskad försäljning

  I Storbritannien väntar ännu en vecka med brexit-turbulens. Ovissheten skapar frustration inom näringslivet. Oron för följderna av en oordnad brexit är särskilt stor inom bilindustrin, på båda sidor om engelska kanalen, och inte minst i Tyskland.

 • Staty av präst som begått övergrepp tas bort i Polen. Den polska ärkebiskopen Wojciech Polak under presskonferensen om övergreppen.
  Katolska kyrkan

  I Polen har den katolska kyrkan för första gången kommit med uppgifter om hur många unga som rapporteras ha blivit utsatta för övergrepp av personer inom kyrkan.

 • En delegation Namibia i samband med en presskonferens i Tyskland.

  Det ser mörkt ut för de två folkgrupperna i Namibia som krävt att Tyskland ska betala ersättning för ett folkmord man begick i början av 1900-talet. Efter två års förhandlingar beslutade en domstol i USA i veckan att inte gå vidare med fallet.

 • Två händer håller i ett stort euro-mynt.

  20 år efter att euron infördes pekas Tyskland ut som den främsta vinnaren. De största förlorarna på den gemensamma valutan är Italien och Frankrike, enligt en aktuell studie från den tyska tankesmedjan Centrum för europeisk politik.

 • Just nu flyr människor från Islamiska statens sista fäste i Syrien.
  IS-återvändarna
  Medborgarskap.

  Även i Tyskland är debatten om återvändande IS-krigare stor. Regeringen öppnar upp för att släppa in tyska anhängare till IS – men anklagas samtidigt för dubbelmoral.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista