Efter attackerna

Gudstjänster ställs in i Sri Lanka

0:23 min

Alla katolska kyrkor i Sri Lanka kommer att hålla stängt fram till dess att säkerheten efter attackerna på påskdagen har förbättrats, uppger en högt uppsatt företrädare för kyrkan.

– Det kommer inte att bli några mässor för allmänheten tills vidare, säger han.

Säkerheten vid kyrkorna har höjts i hela landet efter dåden på påskdagen, då kyrkorna var fulla av människor. Dock inte tillräckligt för att hålla gudstjänster.

I söndags dödades 359 människor när självmordsbombare attackerade kyrkor och hotell.

Ytterligare 3 300 soldater har satts in för att hjälpa till i polisens sökande efter personer som misstänks för attackerna.

Under natten har säkerhetsstyrkor gripit ytterligare 16 misstänkta med koppling till attackerna. Det innebär att sammanlagt 75 personer sitter frihetsberövade men flera misstänkta har fortfarande inte lokaliserats.

Nu arbetar totalt 6 300 soldater med sökandet.

Under dagen ska president Maithripala Sirisena diskutera krisen med landets politiska partier, och senare med religiösa ledare eftersom oron växer över en möjlig motreaktion mot den muslimska minoriteten i landet.

Ett FBI-team har anlänt till Sri Lanka, enligt vice premiärminister Ruwan Wijewardene. Även Storbritannien, Australien och Förenade arabemiraten har erbjudit hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista