1 av 4
Räddningsarbete med färjan som kapsejsade drygt 20 kilometer från Sydkoreanska kusten. Foto:AP Photo/Sydkoranska kustbevakningen via Yonhap
2 av 4
Sydkoreanska kustbevakningen försöker rädda passagerar på färjan som under onsdagen kapsejsade. Foto: AP Photo/Yonhap
3 av 4
Sydkoreanska kustbevakningen räddar passagerar som fanns ombord på färjan som kapsejsade utanför Sydkorea. Foto: AP Photo/Yonhap
4 av 4
Sammanlagt ingår 18 helikoptrar och 100 båtar i räddningsinsatsen som pågår drygt 20 kilometer utanför Sydkoreas kust där en färja kapsejsade. Foto: AP Photo/Yonhap, Hyung Min-woo

300 personer saknas fortfarande efter färjekatastrofen i Sydkorea

1:26 min

Närmare 300 personer saknas fortfarande efter att en färja med 462 människor ombord, sjönk utanför Sydkoreas sydkust på onsdag morgon, lokal tid.

Enligt de senaste uppgifterna från Sydkoreas kustbevakning saknas omkring 300 personer efter en färjeolycka utanför Sydkoreas kust.

Den sydkoreanska regeringen har tidigare under dagen uppgett att 368 personer ska ha räddats, en siffra som man nu ändrat till 174 personer, uppger AFP.

Två personer har dött, en av dem uppges vara en medlem ur besättningen.

Sammanlagt deltar 18 helikoptrar och 100 räddningsbåtar i räddningsinsatsen som pågår drygt 20 kilometer från kusten. Amerikanska flottan har under onsdagen skickat kustdykare för att hjälpa till i räddningsarbete, uppger AFP

Många av de räddade verkar ha tagits ombord på de fiskebåtar och kommersiella fartyg som kom till platsen innan kustbevakningen.

De som fortfarande fanns ombord när färjan höll på att sjunka helt uppmanades  att hoppa i vattnet, men myndigheterna befarar att många av de 300 personer som fortfarande saknas blev fast när fartyget kantrade.

340 skolelever och lärare fanns ombord på färjan. De var på väg till ön Jeju för en skolutflykt när färjan Sewol havererade.

Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan. En av de räddade passagerarna berättar för tv-kanalen YTN om en kraftig stöt och oljud innan färjan började sjunka.

Räddningsinsatsen kommer att fortsätta under onsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista