• Albaniens premiärminister Edi Rama.
  EU-medlemskap

  Det blev inget beslut på EU:s toppmöte om att öppna medlemskapsförhandlingar med Nordmakedonien och Albanien – trots att EU tidigare utlovat grönt ljus idag.

 • EU-toppmötet

  Frankrike hotade att lägga veto mot att Nordmakedonien och Albanien ska få förhandla om EU-medlemskap under toppmötet i Bryssel.

  – Kritikerna menar att EU nu bryter sitt löfte till västra Balkan och att det skadar EU:s trovärdighet, säger Susanne Palme, EU-kommentator.

 • Polisen använde vattenkanoner och tårgas.

  Våldsamma scener utspelade sig ikväll i Albaniens huvudstad Tiranas centrala delar, när demonstranter från oppositionen drabbade samman med polisen.

 • Albanska oppositionsanhängare demonstrerar mot regeringen utanför premiärministerns kontor den 16 februari. Fler protester väntas på söndag.

  I Albanien har det under den senaste tiden varit protester mot premiärministern Edi Rama, både på gatorna och i parlamentet. Nu meddelar stora delar av oppositionen att man lämnar sina platser i parlamentet i protest mot regeringen.

 • Albanien och Makedonien bör få inleda förhandlingar om ett framtida EU-medlemskap. Det skriver EU-kommissionen i sin årliga rapport om att utöka unionen med fler länder. Tonen är däremot kärvare när det kommer till EU-kandidatlandet Turkiet.

 • Den gångna helgen hölls parlamentsval i Albanien där ett av det segrande Socialistpartiets främsta mål är att föra landet in i EU. Men trots att 26 år har gått sedan Albaniens första fria val pågår fortfarande arbetet med att göra upp med landets historia av järnhård kommunistdiktatur.

 • Socialistpartiet under ledning av premiärminister Edi Rama ser ut att behålla regeringsmakten i Albanien efter det parlamentsval som hölls i går. Ett definitivt resultat väntas senare i dag. Men även om valet beskrivits som viktigt för landets strävan mot ett EU-medlemskap valde många albaner att stanna hemma.

 • På söndagen hålls parlamentsval i Albanien - ett av Europas fattigaste länder som strävar mot ett Eu-medlemskap.
  Sittande premiärminister, konstnären och den tidigare basketspelaren Edi Rama och hans socialistparti räknar med att väljas om. Men samtidigt är många albaner missnöjda med den långsamma reformtakten och den höga arbetslösheten.

 • På söndag hålls parlamentsval i Albanien - ett av Europas fattigaste länder. Många albaner brinner av längtan att lämna sitt lands höga arbetslöshet och brist på framtidsutsikter. Hör Johanna Melén som har träffat en av familjerna som prövade lyckan och som kommer att försöka igen.

 • På söndag hålls parlamentsval i EU-kandidatlandet Albanien. Ett problem för landets politiker är den stora utflyttningen.

 • Albanien har de senaste åren utvecklats till EU-ländernas ledande leverantör av drogen cannabis. Trots att landets regering lovat krafttag mot odlingarna och handeln fortsätter tillgången att vara god. Oppositionen anklagar till och med regeringen för att blunda för den organiserade brottsligheten. Men för många albaner som annars skulle gått arbetslösa innebär det här jobb och inkomst. Hör reportage av Johanna Melén.