• På onsdag i nästa vecka är det precis 50 år sedan pastor Martin Luther King höll sitt berömda tal - I have a dream - i Washington inför 250 000 människor. I Washington uppmärksammas detta nu under hela veckan och på lördag planeras en stor demonstration på samma ställe som för 50 år sedan under slagordet - Reclaim the Dream - Återta drömmen. Reportage av Pontus Mattson.

 • Egyptens utrikesminister, Mohamed Kamel Amr, har erbjudit sig att lämnat in sin avskedsansökan. Det uppger nyhetsbyrån Reuters och hänvisar till den statliga nyhetsbyrån Mena.  

 • Under tisdagsmorgonen inleds i Peking den årliga folkkongressen i Kina. Hu Jintao avgår då som president för att efterträdas av Xi Jinping, och maktskiftet kommer då formellt att vara fullbordat. Även om kongressen i regel beslutar vad kommunistpartiet redan har bestämt, innebär kongressen en möjlighet för politiker och medier att diskutera olika politiska frågor. Högst upp på agendan i år står korruptionen och miljöförstöringen i landet.

 • Stormen Sandy kommer påverka valdeltagandet i det amerikanska valet. Förhandsröstningen har minskat i flera stormdrabbade områden och kan även orsaka besvärliga juridiska konflikter efter valet.

 • Efter stormen Sandys framfart har vattnet nu till slut dragit sig tillbaka från staden Hoboken i New Jersey, en av de städer som drabbades hårdast av översvämningar efter stormen. Nu kan invånarna börja överblicka skadorna.

 • I östra USA fortsätter räddningsarbetet efter det våldsamma ovädret Sandy. Fler än 40 personer har hittills dött till följd av ovädret i USA och innan dess dödades nära 70 i Karibien.

 • Dagens attentat mot en iransk kärnfysiker är bara ett i raden av mystiska attacker och försvinnanden sedan 2009. Attacker som Iran kallar för "statsstyrda terroristdåd" av "Stora och lilla satan", det vill säga Israel och USA.

 • Oljan inte bara avgör ekonomin i Kazakstan utan påverkar också parlamentsvalet. Ett val där presidenten vill visa en mer demokratiskt sida och tillåta ytterligare ett parti i Majilis - Kazakstans parlament. Oljeaffärerna påverkar också politiken.

 • Presidentvalet 2012

  Sex män och en kvinna tävlade först om att bli republikanernas presidentkandidat inför det amerikanska presidentvalet i november i år. Efter låga siffror hoppade enda kvinnan av. Alla är över 50 år, den äldste är 76 år.

 • 1 av 2
  2 av 2

  Om alla som sagt att de kommer på nätet gör det blir de över 185 000 som protesterar i Ryssland på lördag. Misslynta på nätet tillhör den unga postsovjetiska generationen födda från 1985. Men deras föräldrar i en växande rysk medelklass hänger också med.

 • Ett demokratiskt hälsotecken eller nya dimridåer för att förvirra världen. Det ryska valet till landets duma, parlament, har dömts ut av både internationella och ínhemska oberoende valobservatörer. Ändå ses resultatet som ett tecken på att maktens och Vladimir Putins parti Enade Ryssland något förlorat greppet.

 • Den italienska senaten har godkänt reformprogrammet och banar väg för nästa beslut i parlamentets underhus på lördag. De flesta förändringarna har Italien förhandlat om med EU för att hålla ekonomin i schack.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista