Jonssons minnen

I sommar kan du höra om Åke Jonsson öden och äventyr.

Åke har varit en del av länets kulturliv i över femtio år.
Tisdagar kl 11 i Äntligen, kan du få dela några av hans äventyr. 
Från uppväxten i Brunflo , första orkestern Åke Jonssons, till Jamtlikvällar, radio- och tv-minnen m.m.

 • Tisdagen den 13 juli 2010

  Höstyra med skeletten Åke Jonsson och Nisse Voltry på sextiotalet var början på en ny karriär berättar Åke. Hör också Åke berätta om Jamtlikvällarna.

 • Tisdagen den 6 juni 2010

  Sommaren 1957 var Åke 15 år och han köpte en 125 kubikare för 100 kronor. Trots att han inte hade åldern inne för att köra motorcykel så gick det bra. Åkes motorintresse har följt med genom hela livet, liksom intresset för musiken. När The Beatles slog igenom så förändrades även Åkes musikrepertoar.  

 • Tisdagen den 29 juni 2010

  Åke arbetade på kontoret på Nordsvenska Köpmanna Aktiebolaget i Östersund. Men han övergav arbetet för en större passion - musiken.
  1961 hände något stort i Åkes musikaliska karriär. När Åke Jonssons orkester spelade upp för dansbandsarrangörer blev gensvaret enormt.

  Hör Åke Jonsson berätta när musiken blev han levebröd.

 • Tisdagen den 22 juni 2010

  Åke Jonsson fick fiolen av en släkting i södra Sverige och den användes flitigt. Men han vägrade öva skalor.
  Han tillhörde nykterhetslogen Vikingafanan i Brunflo och det gav honom möjlighet att uppträda och även få spela för annan publik.
  Åke började då spela med systrarna Lindberg, som sedermera kom med på svensktoppen.

  Åke berättar här.

 • Sommarens serie med Åke Jonsson handlar om en man och hans passion för musiken.I programmen kommer du få höra delar av Åkes alla upplevelser. I första programmet berättar han om starten i Östersund och senare om flyttten till Brunflo. Det handlar även om första kontakten med musiken och vart intresset för bilar uppstod.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista