Bokcirkeln läser Joyce Carol Oates Blonde

I fem avsnitt av Bokcirkeln har Jan Guillou, Åsa Linderborg, Carin Mannheimer och Marie Lundström läst Joyce Carol Oates Blonde. Det har pratats sex, fakta, fiktion och metaforer. Här hittar du allt material om Bokcirkeln: Blonde.

 • Bokcirkeln har gått i mål! Åsa Linderborg, Carin Mannheimer och Jan Guillou vände sista bladet i Joyce Carol Oates Blonde. Hur slutar boken och hur var det att läsa en bok så här ihop? Vår cirkelledare Marie Lundström avrundar fem veckors läsande, pratande, chattande, mailande och bloggande med följande fråga, till alla som hängt på och varit med:

  Efter programmet hade lyssnarna chansen att chatta med Jan Guillou, mannen bakom Arn och Carl Hamilton. Hur var det att vara med i Bokcirkeln? Vad har han för råd som författare. Kommer Hamilton någonsin att möta Arn?

  Har du lärt dig något, stort eller smått?

 • Med sjuhundratolv pocketsidor i kroppen går Bokcirkeln i närkamp med den fråga som pockar på medan vi läser Blonde: Vi vet att det här är en fiktiv berättelse om verkliga personer. En roman som både håller sig till filmstjärnan Marilyn Monroes verkliga liv och hittar på. Men vad är det författaren Joyce Carol Oates gör i sin bok? Finns det moraliska aspekter på att använda personer ur verkliga livet på det här viset?

  Hör Jan Guillou, Åsa Linderborg och Carin Mannheimer prata om konsten att skriva en annan människas liv. Cirkelledare är Marie Lundström.

  Är det okej att använda personer ur verkliga livet så som Joyce Carol Oates gör i sin roman Blonde?


 • Den 26 april sändes del tre av Bokcirkeln. Efter programmet svarade Åsa Linderborg på lyssnarnas frågor.

  Hur är det att vara med i Bokcirkeln? Vad är det bästa med Blonde? Hur skriver man en riktigt bra självbiografisk roman?


 • Måndag den 12 april sändes första avsnittet av Bokcirkeln. Efteråt chattade Carin Mannheimer, en av landets främsta regissörer och dramatiker - kvinnan bakom teveserier som Lära för livet och Svenska Hjärtan. Lyssnarna pratade med henne om Blonde, Joyce Carol Oates och fick svar på frågor om hur man skriver en pjäs.

 • Under vårterminen läste elever från Bäckängsgymnasiet i Borås och Viktor Rydberg Gymnasium, Jarlaplan - romanen Blonde av Joyce Carol Oates, i samarbete med Bokcirkeln i P1. Här finns deras bloggar.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista