• Gösta Berlings saga | Del 3 av 4

    Författarna Klas Östergren, Unni Drougge och Aino Trosell möts på pocketsidan 306 i Selma Lagerlöfs roman. Finns spöken? Är Gösta Berling psykopat? Hur beskriver man våren utan klyschor? Håller den här boken ihop? Svar under ledning av Marie Lundström.

    I Selma Lagerlöfs roman är det vardagsmat att häxor slänger ut förbannelser, djävulen dyker upp på julfesten och döda drar en spader. Detta fick Bokcirkeln att glida in på ämnet andevärlden. Och författarna visade sig ha egna erfarenheter som matchar bokens berättelser.

    Finns spöken?

  • Vad har en samhällsklass på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke, två Journalistik och författarskap-klasser på Bäckängsgymnasiet i Borås och en bokcirkel på Lyckeby bibliotek gemensamt? De parallelläser Gösta Berlings saga med oss!

    Här kan du följa deras arbete:

  • Boken har sånt drag, så egentligen vill jag bara dra ner rullgardinen och sträckläsa hela, men då blir det ju inte Bokcirkeln! Vi träffas första gången efter hundra sidor och så igen och igen och igen. Så lever vi ihop med boken och varandra under en månads tid.  Det är... lite extra.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista