Kafferepet

Varje onsdag under 2011 träffades gamla bekanta och lite nya ansikten hos Lönnå i P4 för att diskutera livets stora och små frågor. Dessutom bjöds det på kaffebröd och veckans dilemma.

 • 21 december 2011 Kafferepet

  I dag är det dags för säsongens - och kanske världshistoriens - sista Kafferepet! Och då samlar vi hela ligan till en storstilad final. Lin Lin Wang, Paula Persson, Oscar Bedoya, Olle Danielsson och Carin Wallin Nordqvist kommer förbi (den enda som saknas är Lisa Ellström, som är bortrest). Vi pratar nyårslöften, äter julgodis och blickar nostalgiskt bakåt på en härlig säsong med kakor och skvaller.

 • 14 december Kafferepet

  Även kafferepet laddar inför jul- och nyårshelgerna, då många umgås med tjocka släkten och goda vänner. Eller, kanske inte bara vänner ... Hur gör du om du är tvungen att "hänga" med människor du inte är jätteintresserad av, eller som du kanske till och med tycker är tråkmånsar? Gömmer du dig i ett hörn? Biter ihop, nickar och ler? Eller vägrar du helt enkelt att delta? Gör du likadant oavsett tid på året? Lisa, Lin Lin och Oscar ger sina personliga förslag.

  Dessutom är det colombianska smaker som gäller till elvakaffet i dag.

 • 7 december Kafferepet

  Choklad. Skumbad. Bra musik. Vissa saker kan vi bara inte få nog av. Men det en är överförtjust i, kanske inte faller den andre på läppen. I dagens kafferep pratar vi om sådant vi älskar att frossa i, vad än det kan vara. Häver du i dig litervis med julmust, eller står du i duschen i två timmar? Carin Wallin Nordqvist har fastnat för en riktig klassiker i tv-världen. 

  Och så mumsar vi kaka förstås, som Carin bakat. En kaka gjord på en grönsak...

 • 30 november 2011 Kafferepet

  I dagens kafferep pratar vi hygien och renlighet. Är du en sån som duschar minst en gång om dagen, eller räcker det med en söndagstvätt? Spelar det roll vilken sorts tvål man använder? Och hur mycket tid är det rimligt att lägga på att vara fräsch och fin? Lisa, Oscar och Olle pratar loss om tandborstning och schamponering. Lisa visar sig vara särskilt nojig när det kommer till kroppsbehåring och fötter.

  Oscar tar också bort hår från det ena och andra stället på kroppen, och njuter länge av att ta hand som sin kropp.

  Och så blir det kaka. Oscar har bakat.

 • 22 november 2011 Kafferepet

  Vad är det knasigaste som hänt dig på jobbet? Har chefen dykt upp med slipsen runt huvudet, har taket rasat in eller kokade kaffebryggaren över och fyllde hela fikarummet med brunt vatten? I dag kommer Lisa, Carin och Lin Lin hit och berättar om sina märkligaste upplevelser från jobbet. Vad har du varit med om? Mejla lonna@sverigesradio.se

  Carin minns hur mycket bus de hade för sig på jobbet på 80-talet. Bland annat råkade hon spruta tvål i näsan på sin chef.

  En lyssnare hörde av sig och minns hur han och kollegorna undrat varför det alltid flög runt så mycket tomma cigarettpapper i luften. Och en dag fick de svaret...

 • 16 november 2011 Kafferepet

  När vågade du göra något som du aldrig gjort förut? Nåt du trodde att du aldrig skulle klara av att göra? Kanske har du hoppat fallskärm, eller vågat gå längst in i potatiskällaren alldeles ensam... Olle, Paula och Lin-Lin delar med sig av tillfällen när de utmanat sig själva i stort och smått, och hur de gjorde för att våga göra det. När vågade du?

  Olle blev närmast beordrad att hålla ett föredrag på jobbet, och gjorde det fast han knappt vågade.

  Paula har på sista tiden upptäckt att det är bra att våga be om hjälp.

  Om du vågar, kan du själv baka Olles kolakaka som han bjöd på i programmet. Receptet finns här.

 • 9 november kafferepet

  Chokladröra, avklippta tandkrämstuber och jordnötssmör. Vardagsknepen haglade under dagens kafferep. Gäster i studion - Carin Wallin Nordqvist och Lisa Ellström tillsammans med producent Johan Selin.

 • 9 november 2011 Kafferepet

  I kafferepet i dag pratade vi om vardagsknep. Producent Johan Selin har ett speciellt trick för att vika ihop mjölkpaket, så att det tar hälften så mycket plats. Här visar han hur det går till.

 • 2 november 2011 Kafferepet

  Kommer du ihåg den där gången när du kom till festen och var helt fel klädd? Eller då du inte hann hem och byta om innan fotbollsträningen och kom dit i kostym? I dag delar Kafferepet med sig av sina klädmissar. Och så kaka förstås, i dag från Lin Lin.

 • 26 Oktober 2011 kafferepet

  På kafé, restaurang eller i biosalongen. Att bli kissnödig kan vara besvärligt i vissa situationer. Hur agerar dagens kafferepsgäster? Härdar de ut eller uppsöker närmaste toalett så fort det bara går? I studion - Olle Danielsson, Carin Wallin Nordqvist och Lisa Ellström. Olle bjuder dessutom på en smarrig ananaskaka.

 • 19 oktober 2011 Kafferepet

  Ibland bara händer det. Munnen rör sig snabbare än hjärnan hinner hejda sig, och så har man sagt nåt som man kanske inte borde. Avslöjat en hemlighet, sagt något oförskämt eller bara dumt. Såna saker avhandlar kafferepet, som i dag består av Paula, Lisa och Oscar. Paula står för fikat, och det blev en majskaka

 • 11 oktober 2011 Kafferepet

  Dags för ett mysigt kafferep med Carin, Olle och Lin Lin hos Lönnå P4. Idag bjuder Carin på läckra blåbärsrutor som passar bra en kylig höstkväll tillsammans med lite varmt té. Om du är intresserad att prova på själv så kan du ta hjälp av receptet som följer.

 • 5 oktober 2011 Kafferepet

  Vad spanar du in hos någon annan? Är det händer, ögon eller kanske rumpa som fångar din uppmärksamhet? Detta ämne ska dagens kafferep nysta i, och förstås blir det fika också. Det är Lisa, Paula och Oscar som kommer förbi, och kakan står Lisa för. Receptet på hennes kokoskaka hittar du här.

 • 28 SEPTEMBER KAFFEREPET

  Idag får vi proväta den otroligt svåruttalade rätten tratträkantarellpaj. Det är Oscar Bedoya som bjuder på denna paj, och det är även han som skapat receptet.

 • 21 september Kafferepet

  I kafferepet i dag bjuds det på kaka med citrontopping, men det verkar inte som att gästerna surar till för det. Samtalsämnet för dagen handlar om att göra små vinster i vardagen. Ni vet, nåt litet obetydligt som man ändå njuter av i hela kroppen. Kanske att dricka vanligt vatten ur ett vinglas, eller att upptäcka att tandläkarkostnaden inte blev så farlig ändå. Hur avslutar du meningen "Det kan verka obetydligt, men jag blir glad när..."?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista