Musikbagaget

Måndagar kl. 12-13: Vilken låt diskar jag till? Vilken låt har jag roliga minnen ifrån? Den här låten vill jag helst inte erkänna att jag tycker om. En mer eller mindre känd gäst delar med sig av sitt musikaliska bagage och väljer låtar.

 • Musikbagaget

  Skriv ner ditt eget musikbagage och skicka det till oss, så kanske det blir du som får komma till oss och spela upp din favoritmusik.

 • Musikbagaget

  Veckans gäst i musikbagaget, Björn Eriksson, är en mångsysslare av rang. Bland titlarna kan vi räkna upp lärare, ljudkonstnär, musiker, biografmaskinist och elektronikkonstruktör. Mellan 1988-1994 jobbade han som musiktekniker på musikhögskolan i Stockholm, för att sedan sadla om till lärare på Hola Folkhögskola 1995 inom musikproduktion, radioproduktion och ljudteknik.

 • Musikbagaget

  Veckans musikbagage tillhör Eva Nyh Hederberg, VD på Sundsvallsflyg. Där vi i en salig blandning av olika genrer från olika decennium och nytt som gammalt får följa med och lyssna in oss lite på Evas musik.

 • Musikbagaget

  Musik Direkt-generalen Jörgen Åslund gästade Musikbagaget i dag och berättade om hur han som elva-åring kom in i musikens värld. Först via Dr. Hook och sen till Geordie som blev första låten han lärde sig att spela på gitarr. Resan fortsatte över hela världen, bland annat till Australien där han fick upp ögonen för Daddy Cool.

 • Musikbagaget

  Efter att ha hjälpt sitt Modo Hockey till SM-guld i år så tog Erika grahm på sig att spela sina låtar i Musikbagaget i Lönnå i P4. En skön mix med gammalt och nytt kom fram. Läs mer för att se hela Erikas spellista.

 • Musikbagaget

  Dagens gäst i Musikbagaget är kommunalrådet från Ånge, Sten-Ove Danielsson. Jättar i musikvärlden som Meryl Streep och Queen mixas in med lite mindre artister. Vem hade kunnat gissa att Sean Banan spelas hos ett kommunalråd?

 • Musikbagaget

  Bjarne Blom är van att snurra skivor sen sin drygt 20 åriga karriär som DJ där han åkt land och rike runt och spelat för danssugna människor. Som väntat fick vi höra en härlig blandning med nytt och gammalt, snabbt och långsamt och internationellt och svenskt.

 • Musikbagaget

  Lisa W. Carlsson arbetar på Landstinget i Västernorrland som konstkonsulent. Ett arbete där Lisa använder sina pedagogiska sidor för att stärka och bredda bildkonstens ställning i länet för ungdomar och barn.

 • Musikbagaget

  Sten-Olov Altin är länsråd i Västernorrland, alltså den som har näst högst position i länsstyrelsen efter länshövdingen. Sten-Olov har kontoret i Härnösand, och om han slår på lite musik blir det förmodligen Bo Kaspers Orkester. Dem lyssnar han mycket på nu. Annars brukar Beatles gå hem. Eller Leppe Sundvalls "Bäffel-havaren på Ångermanälven", uttalat med tjockt norrländskt L. Man ska visa var man kommer i från genom sin dialekt, tycker Sten-Olov.

 • Musikbagaget

  Magnus Sjödin, moderat kommunalråd i Sundsvalls kommun, minns hur han fick en platta med David Bowie i julklapp som första skiva. Men det var inte intressant, och skivan byttes snabbt mot Iron Maidens "The number of the beast". Annars är det mycket Elvis att packa upp ur Magnus Sjödins musikbagage, men också Prince låt Purple rain. Den dansade han tryckare till, dökär, när han gick i mellanstadiet.

 • Musikbagaget

  Veckans Musikbagagegäst är chef över björnar, tigrar och kameler. Han är nämligen chef på djurparken i Junsele. Lyssnar han på mycket musik från Lejonkungen? Förknippar han Whiter shade of pale med hur det känns att möta de vilda djuren på lite för nära håll? Och är han förtjust i Beatles just för att skalbaggar också är djur? Ulf Henriksson packar upp sitt musikbagage, och minns bland annat när han som barn försökte bygga sin egen elgitarr. Resultatet blev dock inte som han tänkt sig.

 • Musikbagaget

  Den 1:a februari tillträdde Mikael Flodström som ny vd för Scenkonstbolaget. Har han kommit tillrätta på sin nya arbetsplats? Hur ofta dansar han loss till Stevie Wonders "Don't you worry 'bout a thing" på kontoret? Och varför börjar han alltid gråta till Fattig bonddräng från Emil i Lönneberga? Kanske kan Mikael Flodströms musikbagage säga något om vad vi har att vänta på Västernorrlands scener i framtiden.

 • Musikbagaget

  Veckans gäst i Musikbagaget heter Mia Karlsson och bor i Sollefteå. Mia tävlade under flera år i svenska skidlandslaget, och sitter numera i styrelsen för svenska skidskyttelandslaget. Där emellan har hon bland annat hunnit med att vara marknadschef för Modo, och affärsutvecklare för Norrlandia. Och här i radion har vi tidigare hört henne i sportpanelen. Var får hon all energi i från? Kan det vara pepplåten Eye of the tiger som är tricket? Och varför lyssnar hon på smurflåtar?

  Numera ägnar Mia mer tid till att träna F14-laget i fotboll, de egna skidorna har hon lagt på hyllan.

 • Musikbagaget

  I över tjugo år har Örjan Lidén varit musikalisk ledare för Teater Västernorrland, och komponerat musik till massor av föreställningar. I år fyller Teater Västernorrland dessutom 40 år, hur tänker han för att komponera jubileumsmusik? I dag lyssnar vi närmre på Örjan Lidéns musikaliska referenser, bland annat ett pianostycke han hörde live redan när han gick i sjätte klass i Härnösand. Och så en låt med the Doors, som hör i hop med den där tjejen han spanade in på samma skola.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista