• Vad gör ett uppror möjligt?
  I Arabvärlden och Nordafrika har hundratusentals människor gått ut på gator och torg och gjort uppror mot diktaturen. I Sverige släcker vi lamporna för att protestera mot elpriserna. Uttrycken är olika men är det någon skillnad på de mekanismer som får oss att resa oss upp? Hur inspireras Sverige och Nordafrika av varandras uppror?
  En vecka om upprorets mekanismer och uttryck.

 • Måndag 4 april

  - Vi kunde ju stå på torget men på det här sättet når vi många fler. Vem vill stå där nere och frysa. Det säger Eva Högberg som tillsammans med elrådgivaren Magnus Askaner dragit igång ett eluppror på nätet, mot de höga elpriserna.
  Men hur gör man egentligen uppror - på svenska.

 • fredag 8 april

  Upprorsstämningen i Nordafrika och Arabvärlden sprider sig nu till ungdomarna i de svenska förorterna. De är trötta på segregation och nedmonterad välfärd. Följ med på demonstration mot nedläggningen av Husby vårdcentral.
  - Jag blev ledsen när jag hörde vad som hänt säger 14 åriga Fatima Khalaf Bouzizi som också finns med på demonstrationen. 
  Henne kusin Muhammed Bouazizis öde var gnistan som tände revolutionselden i Nordafrika och som nu även inspirerar ungdomar i Sverige.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista