• Det är januari. Kalendern är införskaffad.  Ett nytt arbetsår väntar. För många innebär det ännu mer effektiviseringar och ännu mindre tid.
  Hur påverkas vi, inte minst anställda inom vården, av den ökade kontrollen på jobbet?
  I Tendens och Barnen den här veckan berättar vuxna och barn om hur de förhåller sig till det alltmer uppskruvade tempot i samhället. 
  Var går gränsen?

 • onsdag 25 januari

  En av de yrkesgrupper som utsätts för mest stress är de som arbetar i vården. Samtidigt som fler sjuka ska vårdas krymper personalen och pappersarbetet ökar.

  Vad gör den kroniska stressen och kraven på ökad kontroll med arbetsglädjen och kreativiteten?

 • tisdag 25 januari

  Har barnen ätit? Vem fixar middagen? Var är vantarna? Vem hämtar och finns det mjölk i kylen?Kristina Haggård kände sig som en levande checklista. Äktenskapet blev allt mer dränerat på känslor och tillslut ville hon skilja sig. I väntan på att allt praktiskt skulle bli klart började hon och hennes man leva som om de vore skilda...

 • måndag 23 januari

  -Benen bar inte, jag förstod inte vad andra sa, hjärnan liksom glödde.. jag trodde jag skulle dö, berättar Madeleine von Sivers
  Nu är hon tillbaka efter ha gått i väggen, med nya erfarenheter som hon inte skulle vilja vara utan.

 • FREDAG 27 JANUARI

  -När jag tänker på allt jag ska klara av under en skolvecka kan jag bli helt överväldigad. Det blir kaos i huvet.
  Det säger Astrid Cederlöf, 13 år, som går i 7:an i Uppsala Musikklasser. När det går bra på ett prov tycker hon att det känns som att dricka en gyllene dryck. När hon presterar sämre blir det som en grå sörja inne i henne.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista