• Idag tävlar spermabanker över hela världen om att erbjuda sperma via internet - med utförliga beskrivningar om donatorns utbildning, utseende och hälsa.
  Samtidigt gör den nya gentekniken det möjligt att ”skräddarsy” ett barn för att, som donator, rädda ett sjukt syskons liv.
  Men hur mycket kan man mixtra i människans genetiska arv?
  Och hur tänker de med handikappade och sjuka barn – som är de första som skulle väljas bort i en värld av designade barn.

 • Måndag 7 maj

  -Det måste vara mycket konstigt för ett barn att leva upp till alla förväntningar efter att ha blivit "designat" efter speciella önskemål , säger Maria Hasselblad som fick dottern Linnea genom en anonym insemination.

 • tisdag 8 maj

  Malin och Daniel Hällströms yngste son Emil är en livsnjutare, sin cp-skada till trots. Han föddes med ett ryggmärgsbråck men skadades några månader senare under en operation, fick syrebrist och en hjärnskada som för alltid förändrade hans liv och förutsättningar.

 • Onsdag 9 maj

  Emma är det första och hittills enda barnet som har fötts i Sverige med uppgiften att rädda ett syskons liv. När hon föddes, för tre år sedan, tappades blodet från hennes navelsträng och frystes ned för att rädda storebror Felix från en livshotande genetisk sjukdom.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista