• Damallsvenskan är en av de bästa ligorna i världen.
  Men fram till i sommar har de inte fått ha sina efternamn på tröjorna, förutom i samband med mästerskapsmatcher. Och de får bara byta dem med motståndarna under VM-slutspelet. Annars blir det för dyrt.
  En genomsnittlig lön för en spelare i damallsvenskan ligger på 7000 kronor, medan en spelare i herrallsvenskan får 57 000. Så kan man fortsätta.
  Orättvisorna är enorma inom fotbollen beroende på om man är herr eller damspelare.
  Vad beror det på? Och vad gör man för att förändra det?

 • måndag 18 juni

  De sopade banan med alla de mötte på fotbollsplanen. De gjorde 580 mål på 85 matcher och räknades som ett av landets bästa F97 lag. Ett gäng elvaåriga Hammarby-tjejer med proffsplaner på väg mot Allsvenskan. Men så hände något...

 • tisdag 19 juni

  Jane Törnqvist har representerat Sverige i 109 landskamper och spelat elitfotboll i två decennier. Hon är en av vår tids mest framgångsrika fotbollsspelare, men lever sitt liv i all enkelhet, långt ifrån flotta bilar, storslagna villor och blingbling.

 • onsdag 20 juni

  Något håller på att hända, menar Marika Domanski Lyfors på Svenska fotbollsförbundet. ”Fotbollens framtid är feminin”, säger Fifas president. Står damfotbollen inför ett genombrott?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista