• De är friskare, aktivare, smartare och rikare. Dagens pensionär är en annan än gårdagens. ”75-åringarna idag är som 65-åringarna var i mammas generation”, menar författaren Bodil Jönsson.
  Tendens möter nyblivna och blivande pensionärer och pratar det nya åldrandet.  Känner de igen sig i bilden av de lyckosamma pensionärerna?
  Och hur ska vi klara ett samhälle där vi pluggar till 30, jobbar till 60 och är lediga till 90?

 • måndag 10 september

  -Vi fyrtiotalister kommer inte att bli till besvär för vården när vi blir riktigt gamla. Vi är så pigga, friska och måna om vår hälsa, säger bl.a. Eva Gustafsson som bestämt sig att gå i pension i april nästa år.

 • tisdag 11 september

  Fysikern Bodil Jönsson orkar inte längre lyfta en 20-kilossäck utan att pusta och stånka. Hon fyller 70 år i dagarna och blundar inte för att kroppen försvagas, synen förändras och att närminnet sviker. Men hon vägrar att gå med bilden av åldrande som en dyster utförslöpa ner mot livets slut.

 • onsdag 12 september

  -Jag kommer att gå vid typ 2064, när jag är 65. Då behöver jag spara 2000 kr i månaden under åren jag jobbar för att ha råd att vara pensionär, berättar Jacob, 13 år som nog tror att pensionärer kommer att finnas i framtiden, men inte som idag när man blir försörjd, man måste spara själv.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista