• För några veckor sedan sände Tendens serien "Vem vågar vissla?"  - om rädslan att kritisera missförhållanden på den egna arbetsplatsen.
  Gensvaret blev stort bland er lyssnare. Därför gör vi tre program till.
  Vad innebär lojalitet på arbetsplatsen? När blir man en besvärlig anställd? Och hur bryter man en tystnadskultur?

 • måndag 5 november

  - Till slut kom jag till en punkt då jag inte kunde stå för den vård jag gav, så jag ringde till Socialstyrelsen och sa: "Hej, jag vill anmäla mig själv enligt Lex Maria." 
  Efter att i drygt ett år försökt uppmärksamma chef och ledning om arbetsplatsens bristande patientsäkerhet, såg den f.d. sjukgymnasten Jenny Lietz ingen annan utväg än att anmäla sig själv för att komma till bukt med problemen på arbetsplatsen.

 • tisdag 6 november

  Elisabeth Marklund är undersköterskan i Piteå som slog larm. Hon vågade stå med sitt namn och sin person i tidningar, radio och TV för att berätta om missförhållanden på demensboenden i Piteå.  Äldrevården blev en valfråga 2010 och socialstyrelsen gjorde nattliga inspektioner på nära hundra demensboenden i Sverige.

 • onsdag 7 november

  Rabih Ballout hade arbetat som busschaufför i över tio år när han höjde rösten och kritiserade företaget. Då ansågs han vara illojal och stängdes av från jobbet.

  Fallet drevs i Arbetsdomstolen där han vann. Men glädjen blev kort. 30 minuter efter domen kallades han in till arbetsgivaren och blev utköpt för en och en halv miljon kronor.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista