• Hur är det att ensam vårda sin sjuke make? Vad händer när unga och gamla aldrig möts i samhället? Och hur är det är att leva mitt i vardagen när den man älskar sitter innanför lås och bom?
  Tre frågor i tre Tendensserier som väckte många tankar hos er lyssnare under hösten.
  Vi har ringt runt till några av er som hörde av er till oss.
  Den här veckan har ni ordet.

 • måndag 26 november

  Många lyssnare hörde av sig efter Tendens tema Anhörigvårdarna. Bl.a. ordföranden i Anhörigas Riksförbund som berättade om en ny rapport från Socialstyrelsen:
  -Drygt 1,3 miljoner personer, närmare var femte person i vuxen ålder, vårdar, hjälper eller stödjer en närstående. 
  -Omsorgsgivande påverkar möjligheterna att förvärvsarbeta och studera i högre grad för kvinnor i än för män.
  -Socialstyrelsens studie belyser samband mellan anhörigvård och sämre självskattat hälsotillstånd.

 • Tisdag 27 November

  -Jag blev väldigt tagen av Valdi Solemos berättelse om hans bror som sitter i fängelset i Filippinerna på livstid. Det säger Kjell Persson, pappa till journalisten Johan Persson, som tillsammans med kollegan Martin Schibbye satt drygt ett år i Kalinyfängelset i Etiopien.
  -När jag träffade Johan i fängelset var jag så glad över att kunna berätta om känslorna och om allt som hade hänt. Men i taxin, på väg till hotelet kändes det bara tomt, säger han.

 • onsdag 28 november

  -Hej Tendens, intressant tema med yngre och äldre. Jag är 29 år och har rätt länge tyckt att folk borde umgås mer över generationsgränserna. Jag gör det själv. Mina vänner är 20 till över 50. Men jag har inga far- och morföräldrar, så på senaste tiden har jag försökt hitta mycket äldre att utbyta erfarenheter med.. skriver Thea på Tendens hemsida. 
  Hör vad hon och andra tyckte om temat När ung och gammal aldrig möts

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista