• Välgörenhet. Charity. 
  Ord som få ville förknippas med för 25 år sedan. Men som nu nu blivit trendiga. Från och med i år är dessutom gåvor från privatpersoner till ideella organisationer avdragsgilla. 
  Vad säger det om Sverige? Behövs välgörenhet i en väl fungerande välfärdstat?
  Och hur ser vi på ordet välgörenhet idag?

 • måndag 24 december

  I ”Karl Bertil Jonssons jul” från 1975 beskriver Tage Danielsson den typiske välgöraren som tar från de rika och ger åt de fattiga.
  Dagens Karl Bertil gillar att skapa mervärde. Han startar en Charity Raiting Fund och redovisar outcome och donationseffekt i nästa årsrapport.
  Har begreppet välgörenhet fått en ny innebörd?

 • tisdag 25 december

  - Många som kommer hit känner sig misslyckade, ledsna och skamsna. Att be kyrkan om hjälp är ofta sista utvägen, när alla andra skyddsnät är uttömda. 
  Det säger Pernilla Landin som är diakon i Fisksätra. Hon möter människor som behöver hjälp med bl a mat, kläder och mediciner. Och hon träffar dom som vill skänka saker, pengar eller en del av sin tid till en någon som befinner sig i en svår situation.

 • Onsdag 26 December

  -I länder utan ett väl fungerande trygghetssystem är man tvungen att hjälpa varandra, säger Jimena Muñoz. Hennes pappa jobbade politiskt i Chile när Pinochet tog över makten efter en militär kupp. Hon var sex år gammal och minns hur släktingarna hjälpte varandra när det var som värst.
    

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista