• Tema: Barnkonventionen 25 år, men funkar den i vårt land? Del 3 av 3

    I Norge blev barnkonventionen lag redan 2003. Tendens reporter, Ylva Mårtens, följer med det norska barneombudet Anna Lindboe i en liten röd campingvagn på turné i landets skolor. Vad är det bästa med barnkonventionen? Ylva Mårtens möter också en svensk flicka från Kosovo och ställer sig frågan hur barnkonventionen fungerar i asylärenden i Sverige idag.

  • Barnkonventionen 25 år, men funkar den i vårt land? Del 1 av 3

    FN:s konvention om barnets rättigheter fyller 25 år i år. I Norge är barnkonventionen lag sedan 2003. Kommer den någonsin att bli lag i Sverige? Den här veckan undersöker Tendens reporter Ylva Mårtens hur barnkonventionen tillämpas i asylärenden, i vräkningsfall där barn är inblandade och i ärenden som handlar om umgängesrätt.

  • Tema: Barnkonventionen 25 år, funkar den? Del 2 av 3

    FN:s konvention om barnets rättigheter fyller 25 år i år. I Norge är barnkonventionen lag sedan 2003. Kommer den någonsin att bli lag i Sverige? I dagens Tendens samtalar Lars Mogensen med Skånes barnhälsovårdsöverläkare Marie Köhler, som också varit en av kommissionärerna i Malmökommissionen för ett socialt hållbart Malmö.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista