• Sara är i början av en ny kärleksrelation. Hon både vill vara där, och är livrädd för det. För att det ska bli som i den förra relationen, då hon fick övertaget och kunde styra och ställa utan motstånd. Tillslut tog relationen slut. Hur gör man för att inte upprepa gamla mönster utan att för den skull ändra helt på den man är, undrar Sara.

  Anna skriver till Radiopsykologen om en svartsjuka som börjat spöka. Hon vet att hon inte har nåt fog för sina känslor, men ändå kan hon inte stoppa dem. Vad gör man när huvudet säger en sak men känslorna far iväg, undrar Anna.

 • Radiopsykologen den 10 november 2011

  Kristine
  är ensam mycket - något som gör henne tudelad. Å ena sidan uppskattar hon ensamheten och tycker att hon har ett rikt liv, å andra sidan skulle hon vilja ha någon att prata med vid sidan av jobbet och på helgerna framför allt.
  Hon längtar också efter djupare relationer, kanske t o m en livspartner. Hur ska hon våga öppna sig, något hon hittills bara har gjort inför terapeuter?

  Lyssna eller ladda ner hela programmet


 • Radiopsykologen den 6 oktober 2011

  Monika
  har en relation till en man som övergav henne för en annan kvinna. Ett halvår senare började Monika och mannen träffas igen. Nu har de ett förhållande men Monika är rädd att den här mannen inte tycker om henne så mycket som Monika vill. Hur ska hon våga lita på sina egna respektive mannens känslor för henne? Och hur ska hon kunna visa sig svag när hon alltid tidigare varit stark?  Har du egna erfarenheter av det Monika berättar om? Dela gärna med dig!

 • Radiopsykologen den 28 april 2011

  Helga
  har sedan hon var liten haft ett komplicerat förhållande till mat.
  Hon har vuxit upp i en familj där mamman ville hålla sträng diet och pappan bjöd på godsaker. Det här har medfört att Helga fått svårt att veta hur mycket eller hur lite hon bör äta.
  Ibland har hon frossat, och ibland har hon hållit strikt diet. Hur ska hon undvika att föra vidare det här beteendet till sin dotter?

  Bertil kallar sig för "den andre mannen" i sitt brev, eftersom han har en relation med en gift kvinna som han får komma nära men inte riktigt nära. Han känner sig ensam i staden där han bor, vantrivs på sitt arbete, tröstäter och är deprimerad. Måste han ha det så här?


  Lyssna eller ladda ner hela programmet.  Känner dig igen dig i det Helga eller Bertil berättar?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista