• Sångerskan och discodrottningen Anneli ”Pandora” Magnusson har lockat oss med asiatisk matlagning tidigare i den här serien, men idag har hon slagit in på en sötare väg. Och det är klart, när det nu är sista programmet i denna omgång så passar det väl ändå ganska bra att avsluta med en efterrätt.

 • Som pianist och organist har han kammat hem ett gäng guldplattor och upplevt många spännande musikmöten, bland annat med Lars Winnerbäck, Staffan Hellstrand och Ulf Lundell. Vid spisen idag står Jens Back.

 • Hans Klinga är återigen i i köket. Den här veckan hyllar han en kär kollega som, när han levde, hade en stor kärlek till god mat. Hans Klinga dukar upp för en kycklinglever a la Sven Lindberg.

 • Förra gången vi fick ta del av hennes kökskonster så stod det franska köket i fokus, Denna gång siktar vi istället in smaklökarna mot Asien när Irma Schultz Keller gör sig redo vid spisen.

 • Nyligen kunde vi se honom uppträda på idrottsgalan och han var också tidigare en mycket aktiv hockeyspelare. Men numera är det musik som gäller, med vissa inhopp i kocksvängen då. För nu står det frikadeller på menyn för Joel Alme.

 • Under tio års tid var han rikskänd som Tony i TV-serien Rederiet. Numera är det teater som gäller och för tillfället i pjäsen Bänkad. Men även mat är ett stort och levande intresse för Kenneth Söderman och nu ska han bjuda upp bland grytor och kastruller.

 • Veckans recept

  Redan som barn var Hans Klinga nyfiken på teater och byggde sin egen dockteater för att spela för grannbarnen. Och nyfikenheten är fortfarande intakt. Idag tillhör han Dramatens fasta ensemble och jobbar både som regissör och som skådespelare.  Även matlagning är en stor passion och den ska vi ta del av nu, i en kulinarisk hommage till Margaretha Krook.

 • Veckans recept

  Som sångerska är hon en av våra största musikexporter, och sedan debuten 1993 har hon sålt över sex miljoner skivor över hela världen. Låten ”Trust me” blev det stora genombrottet, och nu ska vi höra om vi kan lita på hennes kokkonster.

 • Hennes musikkarriär startade redan 1980 när hon tillsammans med sin syster Idde ingick i gruppen ”Zzzang Tumb”. Sedan dess har musiken haft en central roll i hennes liv. Många minns nog hennes hitlåtar från 1991:”Precis som du” och ”Stureplan”, och skivorna har blivit många, och nu senast i år släppte hon en skiva där hon skrivit svenska texter till låtar av Joni Mitchell.  Men man kan inte leva av musik allena, nu ska vi höra hur det går för Irma Schultz Keller i köket.

 • Mats Paulson skivdebuterade redan 1964. Två år senare blev han känd för hela svenska folket i och med skivan ”En stad, en morgon”. På den skivan fanns nämligen ”Visa vid vindens ängar” med, en visa som därefter ständigt fått nytt liv, bland annat på senare tid genom Håkan Hellström och Alexander Rybak.  Men nu blir det mindre musik och mer diskbänksrealism, Mats Paulson och Jocke Jonsson är redo i köket.

 • Peter Jöback har varit en välkänd del av det svenska musiklivet ända sedan han sjöng ”En sensation” i melodifestivalen 1990. Det stora genombrottet kom med rollen som Robert i Benny Anderssons och Björn Ulvaeus musikal Kristina från Duvemåla 1995. Med sitt stora nummer Guldet blev till sand låg han 110 veckor på Svensktoppen.

  Nu ska vi se om det är dags för hans stora genombrott som Kock!

 • Pandora eller Anneli Magnusson som hon egentligen heter gillar att laga mat. Här får du följa med då hon lagar nudelsallad. 1993 slog Pandora igenom med debutsingeln "Trust Me" som i Sverige blev den mest sålda singeln det året. Sedan dess har hon sålt över sex miljoner skivor över hela världen och är en av Sveriges bäst säljande artister någonsin. Nu ska vi se om hon klarar sig lika bra i köket.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista