Måndag 28/8 kl 17.00-18.00

Vilket ledarskap behövs för en hållbar utveckling i Östersjöregionen?

I Östersjöregionen är de gemensamma utmaningarna många, liksom de mål och åtgärder som pekar ut riktningen mot en mer hållbar utveckling. Många är också de olika typer av organisationer som idag bidrar genom projekt, affärsverksamhet och samarbeten. När många aktörer på olika nivåer ska åstadkomma förändring mot gemensamma mål spelar ledarskapet en avgörande roll. 

Vad är det för typ av ledarskap som krävs för att Östersjöregionalt samarbete ska fungera? Vilka är utmaningarna med ledarskap i en internationell kontext? Vilka ledare och vilket ledarskap saknas idag – nationellt, regionalt och lokalt? Vilken roll har akademin, näringslivet och civilsamhället? Några framträdande ledare, som verkar för en hållbar utveckling i Östersjöregionen, delar med sig av sina viktigaste erfarenheter.

Efter seminariet bjuder SI in till ett mingel med dryck och tilltugg!

Moderator: Karsten Thurfjell.

Medverkande: Marc Claus, projektledare på stiftelsen Race for the Baltic, Hannah Kroksson, vice-ordförande, LSU - Sveriges Ungdomsorganisationer, Johan Kuylenstierna, VD, Stockholm Environment Institute och Jakob Granit, GD, Havs- och vattenmyndigheten.

Arrangör: Svenska institutet (SI).

Seminariet streamas och sänds live på Östersjöfestivalens webbplats.

Missade du seminariet? Klicka på filmen ovan för att se det i efterhand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".