Jag tänker på dig när jag onanerar

Anonym kvinnlig tekniker på scen i stor stad:

Första gången jag blev trakasserad var när en homosexuell man tyckte att det var helt ok att ta på mina bröst.

Det var en stor musikaluppsättning i en stor svensk stad med massor av folk i ensemblen.

Fösta gången var bakom scenen. Han skulle liksom flytta på mig eftersom det var trångt, och han tog tag i mina bröst och flyttade på mig.

Han tyckte att det var roligt och det tyckte även omgivningen. Det ser lite makabert ut.

Det hände inte bara mig utan det var så att det var ok att gaykillar tog för sig av kvinnors kroppar.

Det var första gången jag mötte en homosexuell man och första gången någon tog ogenerat på mina bröst så jag blev helt ställd.

Jag har stött på det flera gånger sedan efter det, att en homosexuell tycker att det är helt ok med mina och andras bröst, att det är fritt fram eftersom jag är straight och han är gay.

För mig spelar det ingen roll vem som gör det, det är en lika stor sexuell kränkning vem som än gör det. Jag tror inte att någon av oss kvinnor sa något till någon i ledningen.

Vid två andra tillfällen har män på jobbet berättat för mig att de tänker på mig när de onanerar, att de använder mig som något sorts objekt när de smeker sig själva.

Jag uppmanade den första mannen att inte säga så för det var obehagligt. Jag sa också till honom att sluta fantisera om mig för även det kändes obehagligt.

Då blev han ledsen och förtvivlad och frågade vad han skulle göra då. Han lade på något sätt ansvaret för sin onani på mig, men då gav jag honom en örfil. Då lommade han iväg.

Jag pratade med några kollegor och jag vet att någon av dem pratade med honom. Sedan dess har han låtit mig vara helt ifred. Jag anmälde det aldrig eftersom jag kunde hantera det själv. Vi jobbar fortfarande på samma arbetsplats.

Den andra mannen sa att han fick stånd varje gång han tänkte på mig. Det var vid en middagsbjudning med anknytning till jobbet. Jag fnissade bort det och tänkte inte mer på det då. Efteråt kom tankarna om det upp och det kändes obehagligt.

Som kvinna skuldbelägger man sig själv när det händer och det är så dumt. Det är ju de som gör det.