• Tina har de senaste nio åren mist nio viktiga personer i sitt liv. Förlusterna har kommit så tätt att hon inte hunnit sörja dem alla. Särskilt är det saknaden, sorgen och ilskan över hennes närmsta och äldsta vännina som tog livet av sig, som upptar Tina. Varje dag, nästan varje stund. Vad kan hon göra för att få tillbaka lite av den livsglädje hon förut kände?

  Anja lever med en man som är före detta sexmissbrukare. Hon går omkring med en ständig oro för att han ska falla tillbaka i sitt tidigare beteende och skriver till Radiopsykologen med frågan: vad ska jag göra för att kunna komma vidare ur detta?

 • Radiopsykologen den 11 oktober 2012

  Tina har de senaste nio åren mist nio viktiga personer i sitt liv. Förlusterna har kommit så tätt att hon inte hunnit sörja dem alla. Särskilt är det saknaden, sorgen och ilskan över hennes närmsta och äldsta vännina som tog livet av sig, som upptar Tina. Varje dag, nästan varje stund. Vad kan hon göra för att få tillbaka lite av den livsglädje hon förut kände?

  Anja lever med en man som är före detta sexmissbrukare. Hon går omkring med en ständig oro för att han ska falla tillbaka i sitt tidigare beteende och skriver till Radiopsykologen med frågan: vad ska jag göra för att kunna komma vidare ur detta?

 • Radiopsykologen den 8 december 2011

  Sofia är orolig för att hennes kompis far illa i sitt förhållande. Men varje gång Sofia för det på tal, så sluter sig hennes vän. Hur kan Sofia göra för att nå fram? Och kräver hon för mycket av sig själv som vän?  Josefin frågar i ett brev till Radiopsykologen vad hon ska göra med sin syster, som är psykiskt sjuk. Det här går ut över hela familjen; hon stjäl pengar, ljuger om allt och dricker alkohol. Trots att Josefin förstår att systern är sjuk, så har hon svårt att stå ut med det systern gör. Hur kan hon hjälpa sin syster och hur kan hon hjälpa sig själv?


  Ett program om att vara anhörig till någon som mår dåligt.

 • Radiopsykologen den 1 december 2011


  Karin
  har nyligen fått reda på att hennes son missbrukar narkotika. Hon blev chockad och besviken och påmind om hur smärtsamt hon haft det i många år eftersom barnens far är missbrukare. Hon förstår att hon är medberoende, men har ändå svårt att sätta de gränser hon behöver för att inte gå under själv. Hur ska hon förhålla sig till det här som mamma? Och hur kan hon hjälpa sig själv?


  Daphne slår på sig själv för att hon inte orkar mer än hon gör, berättar hon i sitt brev. Fast hon har ett jobb hon gillar, en fin familj och ett fint hem söker hon ständig perfektion. Hur kan hon bli mindre självkritisk och mer nöjd?


 • Radiopsykologen den 31 mars 2011

  I juni förra året var Bitte med i Radiopsykologen och berättade om sin pappa som hon inte haft kontakt med på över 20 år. Hon bröt med honom för att hans alkoholproblem gick ut över deras relation och för att hon skulle få kraft att gå vidare själv. Men pappan ville träffa sin dotter igen. Bitte var osäker på om hon vågade göra det, efter alla dessa år. Hon började skriva på ett brev till pappan.
  Vad hände sen? Vi ringer upp Bitte igen.

  Har Du liknande erfarenheter av det som Bitte berättar om? Dela gärna med dig!

 • Radiopsykologen den 9 december 2010

  Malins dotter är alkoholist och de ses inte ofta. Nu när julen står vid dörren frågar hon sig hur det kommer bli detta år, när alla ska samlas igen. Inte bara hon och dottern, utan också barnbarnet som helst inte vill träffa sin mamma. Malin vill hålla alla på gott humör, men vet inte om hon orkar i år igen...  Örjan gråter så gott som varje dag. Han vet inte varför, men känslorna bara kommer över honom. Känslor av ensamhet som han inte förstår sig på. Han har levt ett aktivt liv, har det gott ställt ekonomiskt och känner sig egentligen inte ledsen. Han ringer till Radiopsykologen för att få hjälp att förstå var gråten kommer ifrån.

  Känner du igen dig i det Malin eller Örjan beskriver? Dela gärna med dig!

  Oroar du dig inför julen?

 • Radiopsykologen den 28 oktober 2010

  Rose-Marie är trött på att vara till för andra. Hon är trött på att aldrig bli färdig med det som måste göras i hemmet. Hon skulle ibland vilja ha stunder på dagen då hon gör ingenting. Men dagarna går, och tiden finns liksom aldrig. När hon tittar tillbaks på hur det var när hon var liten förstår hon att det finns ett samband. Frågan är bara hur hon ska göra för att bryta mönstret?