• Dark ambient-skaparen, legendaren och ljudkonstgurun LUSTMORD – dvs ex-punkaren och f.d. SPK-medlemmen Brian Williams – kommer för första gången till Sverige för att ge en spektakulär konsert och fira att han under 30 år skapat magisk, vibrerande och mörk musik under namnet LUSTMORD.

 • Live är Midaircondo ett sagolikt konststycke, kända för sina visuella, improviserade konserter där en fantasifull mix av akustiska instrument, röst, elektronik och experimentell video möts i drömska och stämningstäta ljudlandskap.

 • Tidningen The Guardian skriver om Aavikkos musik: "Like a soundtrack for driving across serene, snow-covered Finland with a hot coal in your pants."


 • Sedan 1991 har den engelska artisten Vicki Bennett varit en inflytelserik person i ljudkonstvärlden med sina audiovisuella kollage, genom sin innovativa sampling, anpassning och uppdelning av bilder och arkivmaterial.

 • Ola Bergman är en pionjär inom eldriven musik. Han är även en av grundarna
  till den Stockholmsbaserade etiketten New Speak, som av många betraktas som
  en av de mest innovativa inom genren idag.

 • Den Berlinbaserade artisten Sleeparchive bygger sin musik kring enstaka – ofta så få som tre – ljud och effekter, en minimalistisk vision utan melodier som brukar beskrivas som kylig, där förenkling och det avskalade är de viktigaste teknikerna.

 • Hör hela konserten:

  Charlotte Engelkes har en gedigen bakgrund inom modern dans och teater och har skapat många produktioner för hennes eget företag. Holiday on Ice är Engelkes egna lilla sångcykel och remix för Art's Birthday, baserat på hennes tidigare möten med
  tonsättaren Franz Schubert. • Camilla Sørensen och Greta Christensen träffades på Kungliga Danska konstakademin i Köpenhamn och har arbetat tillsammans 2001 med ljudet som utgångspunkt för sina installationer.

  Hör Pelle Moelds intervju inför konstkalaset.

 • I redUniform tar Fredrik Olofsson på sig rollen av en ledsen clown med en stor fascination för bullriga ljud och färgen rött. Han är klädd i röd uniform, försedd med sensorer och trådlösa sändare. Verket bygger på både humor och en sorts halv-magiska tricks.

 • Hör konserten från partyt:

  Kutterfugel är Anna Giertz elektroniska soloprojekt. En erinring av medeltid och gånglåtar filtreras genom minnen av trackslistor, småstadsångest, karlavagnen, och längtan. I populärmusikaliska collage växer ett eget ljudlandskap fram där ny retorik får ta plats.

 • Sarah Nyberg Pergaments projekt Action Biker föddes i Göteborg 2001. Sen 2003 har hon bott i Stockholm och Helsingfors har sedan starten släppt ett antal singlar och spår på olika samlingar på olika etiketter.

 • Årets STRÖM-uppträdande kommer bestå av fler spännande akter: Andreas Tilliander och Stefan Thor gör ett dubbigt liveset för dansgolvet under namnet Kondens, Miss Cmy spelar euforisk techno med filmiska inslag och redaktionsmedlemmarna Knivflickan och Mats Almegård väljer sin favoritmusik.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista