• Artister 2012


  New York-baserade turntablisten och ljudkonstnären Marina Rosenfeld använder sig ibland av ett gäng tonåringar och snurrande högtalare när hon skapar sig unika musik. Lika hemma på gallerier som på musikfestivaler runt om i världen.

  Marina Rosenfeld presenteras av EMS.

  Se filmen Untitled

 • Artister 2012


  Atmosfärisk arpeggiodriven syntmusik av stockholmsduon Roll The Dice som för tankarna till de mest spacade syntexperimenten hos tyska Tangerine Dream på 70-talet.


 • Artister 2012

  Fram till Art's Birthday har P2:s tonsättare och ljudkonstnär Ida Lundén jobbat i de oändliga gångarna under Radiohuset i Stockholm med ny spännande musik för preparerat piano och elektronik för den internationellt uppmärksammade pianisten Rei Nakamura.

  Världspremiär på Södra Teaterns stora scen.


 • Artister 2012

  Japanska trummisen Ikue Mori är mer eller mindre synonym med new wave-scenen i New York under 70-talet då hon ingick i mytomspunna gruppen DNA. Nu för tiden samplar hon loss och skapar sin alldeles egen elektroniska musik och ljudkonst som på många sätt är lika rebellisk och vild som hennes trumspel under det glada 70-talet. Ikue Mori går loss på Kägelbanan.

  Ikue Mori presenteras av EMS.

 • Artister 2012
  KRIGET
  4:13 min


  Frustande, flämtande attackmusik med trion som redan blivit legendarisk för sina urladdningar live. Punktechno goes frijazz eller bara vansinnigt hård bra musik?


  Se film: Kriget - Submission

 • Film från kalaset

  Frida-Li Lövgren ligger bakom Quiltland, som skapar väldiga ljudlandskap med märkligt förvirrande rytmer, röstsamplingar och synthloopar.


 • Artister 2012

  I sommarhettan exploderar trion Sork (Pontus Torstensson, Helena Engarås & Magdalena Ågren) och den frätande syran som rinner ut ur transistorapparaterna fläckar ner de vita sommarkläderna – perfekt en kall vinterkväll i januari under Art's Birthday Party eller hur? Monotont, distat och vackert som ibland exploderar till en vansinnig postpunk.

 • Artister 2012
  LUR
  3:49 min

  Två kosmonauter från Malmö landar på Art's Birthday Party 2012. Shamanelectroduon Lur skapar en spaced-out musik som blandar balkantongångar med frenetiska syntar. Lur spelar på Kägelbanan och måste upplevas live!


  Se Lur på Art's Birthday:

 • Artister 2012

  Hanna har spelat skivor sedan drygt tio år tillbaka, och har genom åren gjort sig känd med sin lugna melodiösa men samtidigt vassa electronica. Hon har arrangerat ett antal klubbar i Stockholm genom åren och har ofta setts spela tillsammans med The Knife och Ebb. Hanna är en del av  redaktion tillsammans med Andreas Tilliander, Mats Almegård och Håkan Lidbo.

 • Artister 2012

  Dansk duo som bygger sin musik utifrån  syntar, gitarr, elektroniska klanger och röster. Live på Etablissemanget på Södra Teatern!

 • Artister 2012

  Lust for youth arbetar i gränslandet där dansant syntmusik och deppiga drones möts och bildar en enhet. Ljud, beats och syntmelodier. Du hör LFY live på Etablissemanget på Södra Teatern!

 • Film från kalaset

  En Halvkokt I Folie har pysslat med ditt och datt i snart 30 år nu: Främst musik, men även film, opera, performance och konst! På Kägelbanan bjuder de på en knallhård föreställning där kontrollspänningen står i centrum!

 • Artister 2012

  Rysk duo från Karelen som skapar magiska soundscapes med stora klanger, brus och ordlösa mantra. Du hör LOVE CULT På Etablissemanget på Södra Teatern!

 • Artister 2012

  Systrarna Nadine och Tanya Byrne är duon bakom det audiovisuella projektet Ectoplasm Girls som på Art's Birthday Party 2012 spelar på Kägelbanan.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista